ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Τοπαλούδη: Ποιους μηνύουν τώρα οι γονείς της άτυχης Ελένης - Ποιον ερευνά η Δικαιοσύνη

Υπόθεση Τοπαλούδη: Ποιους μηνύουν τώρα οι γονείς της άτυχης Ελένης - Ποιον ερευνά η Δικαιοσύνη
INTIME NEWS

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού επέβαλε ομόφωνα στους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Τώρα, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη προχωρούν σε μηνύσεις εναντίον συγγενικών προσώπων των δύο κατηγορούμενων.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη μηνύουν τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη κατηγορούμενου, καθώς και την αδερφή του δεύτερου κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

Παράλληλα, στρέφονται νομικά κατά δύο μαρτύρων που κατέθεσαν στη δίκη, μηνύουν δύο γιατρούς για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, λόγω συνταγογραφήσεων που χορήγησαν στους δύο κατηγορούμενους, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες ότι έδωσαν ψεύτικες βεβαιώσεις.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να σταλούν αντίγραφα από τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να ερευνηθούν τα συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.

Διαβάστε επίσης: «Την είχαν κατακρεουργήσει» - Συγκλονίζουν δύτες που εντόπισαν τη φοιτήτρια

Τις επόμενες ημέρες, οι γονείς της άτυχης Ελένης θα καταθέσουν μήνυση και εναντίον εκείνων που με υβριστικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη της κόρης τους, ενώ αναμένεται να τα παραδώσουν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ερευνάται ο ρόλος γιατρού

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ιδιώτη ψυχίατρου, ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντα Ροδίτη καλείται πλέον να αναζητήσει η Εισαγγελία, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της «ψευδούς βεβαίωσης» αλλά και τυχόν «ηθική αυτουργία» στο αδίκημα αυτό.

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δύο κατηγορουμένων, καθώς και του ιδιώτη ψυχίατρου.

Τέλος η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο. Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν οι παραλίες: Τι να προσέξετε σήμερα πριν πάτε για μπάνιο - Οδηγίες προς λουόμενους

Σχετικές ειδήσεις