ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών στους δολοφόνους της Ελένης

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών στους δολοφόνους της Ελένης

Δίκη Τοπαλούδη: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού επέβαλε ομόφωνα για τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη το δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου προκάλεσε νέα χειροκροτήματα στο δικαστήριο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να αντιδρά λέγοντας:

«Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία».

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν την απόφαση αμίλητοι.

Να σημειωθεί ότι η Eισαγγελέας νωρίτερα τόνισε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά. Αντίθετα, συνέχιζαν να διασύρουν τημ μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος και για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων, την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη», υπογράμμισε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα, το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο δράστες αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Νωρίτερα, μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπό της.

Κατέρρευσε η μητέρα της Ελένης στο δικαστήριο

Δεν μπόρεσε να αντέξει η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη την ένταση της σημερινής διαδικασίας.

Μετά την αποχώρηση της από την αίθουσα του δικαστηρίου η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο, διότι δεν αισθανόταν καλά.

Η συγκλονιστική στιγμή που ξεσπά η μητέρα της Ελένης:

Λίγο νωρίτερα είχε ξεσπάσει σε φωνές, όταν άκουσε τον συνήγορο του 23χρονου Ροδίτη να ζητά από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον εντολέα του.

Τότε η μητέρα της Ελένης φώναξε: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό, 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Στη συνέχεια η μητέρα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα φωνάζοντας και κλαίγοντας, με το ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τις παραλίες τι; Ελεύθερες μετακινήσεις από Δευτέρα, επιστρέφουν οι μαθητές, ταξίδια με πλοία