ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πέραμα - Κούγιας στο Νewsbomb.gr: «Δεν υπήρξε εντολή να σταματήσουν οι αστυνομικοί την καταδίωξη»

Πέραμα - Κούγιας στο Νewsbomb.gr: «Δεν υπήρξε εντολή να σταματήσουν οι αστυνομικοί την καταδίωξη»

Σε διευκρινίσεις για την υπόθεση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ προχωρά ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος επισημαίνει ότι έχει ασκηθεί δίωξη στους δυο επιζήσαντες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των επτά αστυνομικών, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε επικοινωνία με τους επτά αστυνομικούς της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

«Έχουμε διαπιστώσει τα εξής από τη δικογραφία. Το πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι στην υπόθεση αυτή δεν είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της απόπειρας ανθρωποκτονίας μόνο οι αστυνομικοί, αλλά είναι κατηγορούμενοι για πράξη που προηγείται της πράξης των αστυνομικών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Η κατηγορία αφορά τόσο τον τραυματισμένο νεαρό ο οποίος φυλάσσεται στο νοσοκομείο, όσο και τον άλλο νεαρό που διέφυγε και καταζητείται για αυτή την πράξη», επισημαίνει ο κ. Κούγιας στο Newsbomb.gr.

Ο ποινικολόγος υποστηρίζει πως οι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο που επέζησαν, κατηγορούνται για εφτά απόπειρες ανθρωποκτονίας. Αυτό είναι σημαντικό από πλευράς νομικής αξιολόγησης, διότι δημιουργείται το νομικό έρεισμα για την άμυνα των εφτά κατηγορουμένων, αφού οι πράξεις που τους αποδίδονται ακολούθησαν.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις τα δικαστήρια δέχονται ότι είχαμε άμυνα και απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι», αναφέρει ο κ. Κούγιας. «Επίσης διαπιστώσαμε από τη δικογραφία ότι δεν υπήρξε καμία εντολή να διακόψουν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί την καταδίωξη. Αυτό που προκύπτει είναι ότι υπήρξε επικοινωνία του κέντρου επιχειρήσεων της Αστυνομίας και των αντρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καμινίων (και όχι Χαϊδαρίου). Η δραστηριότητα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καμινίων διεκόπη όταν ανέλαβε η ομάδα του Χαϊδαρίου, άρα λοιπόν δεν υπήρξε ποτέ προς αυτούς τέτοια εντολή, αντιθέτως υπήρχε επικοινωνία συνεχής και ενημέρωση, όπου πουθενά δεν τους έλεγαν να σταματήσουν την καταδίωξη, αντιθέτως μάλιστα τους έλεγαν να προσέχουν να μην τραυματιστούν οι ίδιοι κατά την καταδίωξη».

Ο κ. Κούγιας υπερασπίστηκε και τα όσα ακουγονται για δήθεν απειρία των αστυνομικών. «Ειπώθηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι είναι άπειροι αστυνομικοί. Αυτό δεν ισχύει. Όλοι τους είναι έμπειροι, κάποιοι με περισσότερα από πέντε χρόνια προϋπηρεσία και κάποιοι με περισσότερα από δέκα χρόνια προϋπηρεσία», ξεκαθαρίζει ο ποινικολόγος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η κηδεία της

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της