ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Βγενόπουλου: Στο αρχείο οι καταγγελίες εισαγγελέα για παρεμβάσεις στο έργο του

Υπόθεση Βγενόπουλου: Στο αρχείο οι καταγγελίες εισαγγελέα για παρεμβάσεις στο έργο του

Στο αρχείο τίθενται οι αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή περί προσπάθειας χειραγώγησης του έργου του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Με πολυσέλιδη διάταξη, η οποία αριθμεί περισσότερες από 110 σελίδες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης που διενήργησε τη σχετική έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες του συναδέλφου του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Κι αυτό για δύο λόγους:

1. Αν και ο κ. Αγγελής από μόνος του άνοιξε το σοβαρό αυτό θέμα, εν τούτοις ουδέποτε προσήλθε -αν και επανειλημμένως κλήθηκε - να δώσει κατάθεση και να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την κρίση του.

Αντ΄ αυτού επικαλούμενος διάφορους λόγους απέφυγε να δώσει κατάθεση για να επιβεβαιώσει τις σοβαρές καταγγελίες του, για τις οποίες είχε ενημερώσει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

2. Παρόλα αυτά, ο κ. Ρασιδάκης κάλεσε και εξέτασε περίπου 20 δικαστές και εισαγγελείς , οι οποίοι είχαν σε διάφορα δικονομικά στάδια ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι της επίμαχης υπόθεσης. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες όλοι δήλωσαν κατηγορηματικά ότι για καμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν είτε αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του είτε άλλους δέχθηκαν από οποιονδήποτε εισαγγελικό ή δικαστικό λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οποιαδήποτε παρέμβαση.

Κατόπιν αυτών ο κ. Ρασιδάκης σημειώνει στο "δια ταύτα" του πολυσέλιδου πορίσματός του πως από όλα αυτά καθίσταται σαφές ότι «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις ή υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».

Σχετικές ειδήσεις