ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατεπείγουσα πειθαρχική εξέταση για το... φιάσκο της δίκης με τις μίζες

Κατεπείγουσα πειθαρχική εξέταση για το... φιάσκο της δίκης με τις μίζες

Τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ΄αόριστον.

«Παρακαλούμε να διενεργήσετε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση» αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία της η κυρία Δημητρίου, ενώ την έρευνα ανέθεσε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαϊρη.

Παρέμβαση Τσίπρα

Πρωτοβουλία για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων Siemens αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ' απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Διαβάστε ΕΔΩ τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες για το σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.

Σχετικές ειδήσεις