ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Με 16 μάρτυρες -μεταξύ τους και η Έλενα Ακρίτα- συνεχίζεται η δίκη

Υπόθεση Γιακουμάκη: Με 16 μάρτυρες -μεταξύ τους και η Έλενα Ακρίτα- συνεχίζεται η δίκη

Επιστροφή στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων σήμερα Δευτέρα, 24/10, για τη δίκη της υπόθεσης Γιακουμάκη, που αφορά στις ευθύνεςτης Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Στη σημερινή διαδικασία, αναμένεται να καταθέσουν 16 μάρτυρες. Μεταξύ αυτών θα βρεθεί και η δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του άτυχου σπουδαστή.

Με ανάρτησή της, στο λογαριασμό της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα, διέψευσε όσους την ήθελαν να μην μπορεί να παρευρεθεί λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αντίθετα επεσήμανε πως θα κάνει το χρέος της και θα δώσει το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

«Έχω κληθεί να καταθέσω ως μάρτυρας στην δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. Επειδή διαβάζω διάφορα: Δεν έχω σπάσει (ακόμα) το πόδι μου, όπως γράφουν κάποιοι. Το πρόβλημα μου είναι ένα σοβαρό θωρακοοσφυικό κάταγμα. Όμως παρά την ιατρική γνωμάτευση (συνιστά να μην ταξιδέψω αεροπορικώς ή οδικώς για 4 μήνες) εννοείται πως την Δευτέρα θα είμαι εκεί. Θα πάρω τις αναλγητικές / αντιφλεγμονώδεις ενέσεις μου και θα βρίσκομαι στο δικαστήριο να κάνω το χρέος μου. Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.» έγραψε χαρακτηριστικά.

akrita1

Μάλιστα πριν από λίγες ώρες ενημέρωσε όσους την ακολουθούν στο facebook ότι βρίσκεται ήδη στο δρόμο για τα Ιωάννινα:

akrita2

Από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης της σορού του 20χρονου σπουδαστή από την Κρήτη, η Έλενα Ακρίτα σχολίαζε την υπόθεση, αναφερόμενη στο ποιοι μπορεί να είχαν ευθύνες για το χαμό του, είτε αν επρόκειτο για αυτοκτονία είτε αν ήταν δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Ράγισαν καρδιές οι καταθέσεις των γονιών του Βαγγέλη

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή (21/10), η πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα.

giakoymakis2

Ο πατέρας του 20χρονου Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης που προανακριτικά δεν είχε καταθέσει δήλωσε άγνοια για τα όσα περνούσε ο γιος του Βαγγέλη από τους συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν το θλιβερό γεγονός το μόνο που ήξερε για τα βασανιστήρια ήταν όταν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στον 20χρονο φοιτητή και πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του ίδιου του Βαγγέλη να φοιτήσει στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα.

Κατάθεση όμως έδωσε και η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία Φρονιμάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα μπούλινγκ από συμφοιτητές του.

Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το μπούλινγκ το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Σχετικές ειδήσεις