ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε την αθωωτική απόφαση για την Αικατερίνη Σαββαΐδου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε την αθωωτική απόφαση για την Αικατερίνη Σαββαΐδου

Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων,Αικατερίνη Σαββαΐδου άσκησε την Τρίτη (01/08/2017) η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Με το επίμαχο βούλευμα η κ. Σαββαΐδου απαλλάχτηκε από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αναφορικά με την απόφασή της να «παγώσει», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρεία GENNET.

Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) είχε απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Ωστόσο, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εντόπισε – κατά πληροφορίες – νομικά σφάλματα στο βούλευμα και για το λόγο αυτό έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί.

Πλέον, μετά την άσκηση αναίρεσης από την κ. Δημητρίου η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη αναίρεσης κατά του βουλεύματος.

Σχετικές ειδήσεις