ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε κρίσιμη καμπή η δίκη για το άγριο φονικό του 23χρονου στα Ανώγεια

Σε κρίσιμη καμπή η δίκη για το άγριο φονικό του 23χρονου στα Ανώγεια

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε την Παρασκευή (1/6) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για την άγρια δολοφονία του 23χρονου κτηνοτρόφου Μανόλη Στρατάκη στα Ανώγεια.

Η ακροαματική διαδικασία εισέρχεται σε κρίσιμο στάδιο, καθώς ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και οι απολογίες των δύο φερόμενων ως οι δραστών του φονικού, ο 54χρονος κτηνοτρόφος και συγγενής του θύματος καθώς και ο 22χρονος γιος του.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίασή του για την Τρίτη 12 Ιουνίου οπότε και θα ακουστεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση κάθονται επίσης ο πατέρας και τα δύο αδέλφια του θύματος, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή αλλά και για συμμετοχή στη μοιραία αιματηρή συμπλοκή.

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου Μανόλη Στρατάκη την Πέμπτη (31/5) η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών κρατώντας στα χέρια της το ματωμένο ρούχο του παιδιού της καθώς και μια μεγάλη φωτογραφία του.

Οι προστριβές ανάμεσα στις δύο αντίδικες πλευρές συνεχίστηκαν καθώς οι κτηματικές διαφορές για τα βοσκοτόπια που είχαν οι οικογένειες φερόμενων ως δραστών και θύματος στάθηκαν η αιτία του φονικού.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είχε γίνει σε αγροτική τοποθεσία έξω από τα Ανώγεια, την Κυριακή των Βαΐων του 2017. Οι δύο κατηγορούμενοι και ο πατέρας του θύματος φέρονται να συναντήθηκαν στα γειτνιάζοντα βοσκοτόπια τους με αποτέλεσμα να λογοφέρουν. Ωστόσο ο καυγάς πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα ο πατέρας του θύματος να ειδοποιήσει τους τρεις γιους του να τον συνδράμουν για βοήθεια.

Τα μέλη των δύο οικογενειών στη συνέχεια φέρονται να συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους και στη διάρκεια της συμπλοκής αυτής τραυματίστηκε θανάσιμα ο 23χρονος Μανόλης Στρατάκης.

Σχετικές ειδήσεις