ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επεισόδιο στα Διαβατά: Ποινή φυλάκισης για τους μετανάστες που τραυμάτισαν οδηγό

Επεισόδιο στα Διαβατά: Ποινή φυλάκισης για τους μετανάστες που τραυμάτισαν οδηγό
photo: eurokinissi/αρχειο

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο

Σε 12 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τέσσερις πρόσφυγες από το Ιράκ, οι οποίοι στις 7 Ιανουαρίου τραυμάτισαν έναν οδηγό φορτηγού και προκάλεσαν ζημιές σε αυτό, κατά τη διάρκεια επεισοδίου έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Οι συλληφθέντες ανέρχονται στους έξι, καθώς ξεχωριστά θα δικαστούν ο οδηγός του φορτηγού, που φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά έναν Τούρκο, ο οποίος επίσης συνελήφθη και θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Το ιστορικό

Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης εντός του camp.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 40 άτομα έκλεισαν τη Συμμαχική Οδό τοποθετώντας λάστιχα στο οδόστρωμα διαμαρτυρόμενα για την έλλειψη θέρμανσης στο κέντρο φιλοξενίας που στεγάζεται στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Ακολούθησε ένταση με διερχόμενους οδηγούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επεισόδιο, καθώς οι κατηγορούμενοι με πέτρες και ξύλα άρχισαν να χτυπούν το παρμπρίζ του φορτηγού, που προσπάθησε να περάσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

Ο οδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπληκτίστηκε με κάποιους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, αλλά και να χτυπήσει σοβαρά έναν Τούρκο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ένας εκ των οποίων καταδικάστηκε σε 10 μέρες επιπλέον, αφού κρίθηκε ένοχος για απειλή, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ thessnews.gr

Σχετικές ειδήσεις