ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους

Η έξαρση του κορονοϊού που σημειώνεται σε όλη την χώρα ανάγκασε την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους να πάρει νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Με ανακοίνωση που έστειλε στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Στο Άγιον Όρος επιτρέπεται καθημερινά μόνο ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών, ο οποίος είναι 20 για κάθε Μονή και 5 για κάθε Κελί.

Παράλληλα η Ιερά Κοινότητα συνιστά την αποφυγή του συνωστισμού στο αρχονταρίκι, στην τράπεζα και στον ναό, ενώ οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν να επισκέπτονται άλλες μονές ή κελιά.

Γίνεται ακόμη σύσταση στις Μονές να αποφεύγουν την πρόσκληση προσκυνητών από το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα οι πολιτικές αρχές του Αγίου Όρους διενεργούν ελέγχους στα μέσα χερσαίας και θαλάσσιας μεταφοράς για την χρήση μάσκας από τους επιβάτες, η οποία είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται ότι το Άγιον Όρος συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό προσκυνητών τον μήνα Αύγουστο, οι οποίοι έρχονται κυρίως στις εορτές της Μεταμορφώσεως, όπου εορτάζουν δύο μονές (Παντοκράτορος και Κουτλουμουσίου) και στην εορτή της Παναγίας, όπου εορτάζει η Ιερά Μονή Ιβήρων και ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου.

Όλα δείχνουν ότι το Άγιον Όρος δεν εφησυχάζει, αλλά κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τους μοναχούς και τους επισκέπτες από την σύγχρονη αυτή μάστιγα, που παραχώρησε ο Θεός για τις αμαρτίες μας.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr