ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών στην Τήνο

Η πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών στην Τήνο

Την πρώτη Ακολουθία των Χαιρετισμών τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς και τους Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος.

Συμμετείχαν ο επί τιμή Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής, τα μελή της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, διατελέσαντες Επίτροποι, ο Λιμενάρχης Τήνου και πλήθος ευσεβών Χριστιανών από διάφορα μέρη της Πατρίδος.

Προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τη συνέργεια της Παναγίας στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και περί της διδακτικής ανά τους αιώνες σιωπής της.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Ιερού Ιδρύματος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Εν συνεχεία ο Σεβ. συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Διακόνους και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην ολιγάριθμη Ενορία της Καρδιανής στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Φίλιππος Οριάνος και ο της τοπικής Κοινότητος Καρδιανής κ. Νικόλαος Πανώριος.

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Κων. Δελλατόλα, τους ευσεβείς ενορίτες καθώς και τον Ιεροψάλτη του Ναού κ. Ιωάννη Πανώριο ο οποίος παιδιόθεν διακονεί στο αναλόγιο της Ενορίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας στην παρακείμενη αίθουσα προσεφέρθη μικρά δοχή που προετοίμασαν οι ευσεβείς κυρίες της Ενορίας.

Σχετικές ειδήσεις