ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σκληρή απάντηση του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου στις κατηγορίες Σκουρλέτη

Σκληρή απάντηση του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου στις κατηγορίες Σκουρλέτη

«Ύβρεις και ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου»

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Σκληρή απάντηση μέσω του Newsbomb.gr δίνει ο κ. Χάρης Κονιδάρης - ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου - στον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος κατηγόρησε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι επιδιώκει να έχει πολιτικό ρόλο.

«Ας μην έχει άγχος ο κ. Σκουρλέτης. Οι ύβρεις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου, του εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαστικής αριστεροφροσύνης την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την όλη κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες. Ο κ. Σκουρλέτης δεν διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδους σχετικά με το ρόλο της μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει το φλερτ του με το μικροκομματικό του ακροατήριο», δήλωσε στο Newsbomb.gr o κ. Κονιδάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, σε ομιλία του στο δημαρχείο Αμαρουσίου αναφερόμενος στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι «δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα και ότι φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην εκκλησία που θέλουν να ταυτιστούν με τη θέση της ΝΔ και κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο πως «δεν βρίσκει να πει τίποτα» για τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του Αμβρόσιου. Βέβαια, «κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της».

Σχετικές ειδήσεις