ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις: Έρχονται 4.155 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο Φθινόπωρο

Προσλήψεις: Έρχονται 4.155 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε δημόσιους φορείς.

Αναλυτικά:

  • 192 προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Προστασίας

Πράσινο φως για την πρόσληψη προσωπικού άναψε το υπουργείο Εσωτερικών στη ΓΓΠΠ με στόχο την κάλυψη της απρόβλεπτης και επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Το προσωπικό που θα προσληφθεί δεν μπορεί να υπερβεί τα 192 άτομα. Το αντικείμενο της σύβασης εργασίας του προσωπικού θα αφορά στην ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορονοϊού και των στενών επαφών τους καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής υγειονομικής ή άλλης απειλής. Για τους σκοπούς ενίσχυσης ενίσχυσης του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και Αντιμετώπισης Κινδύνων το ανωτέρω προσωπικό δύναται να τοποθετείται και στα Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ). Η διαδικασία πρόσληψης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.Τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα , η διάρκεια απασχόλησης του , που δεν μπορεί να υπερβεί κατ΄ ανώτατο όριο τους 8 μήνες .

  • 79 θέσεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Την κατανομή 79 ατόμων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προβλέπει η απόφαση του ΥΠΕΣ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι:

ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 8

ΠΕ Πληροφορικής 45

ΠΕ Ψυχολόγων 2

ΤΕ Πληροφορικής 20

ΤΕ Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών και Γραφίστες 2

ΤΕ Μηχανικών -Τεχνολόγου και Μηχανικού -Μηχανολόγου 2.

Το υπουργείο Εσωτερικών επικαλείται την ανάγκη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης του μόνιμου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου προσωπικού που διορίζεται ή προσλαμβάνεται στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.3812/2009.

  • 35 θέσεις σε διάφορους φορείς

Υπό επεξεργασία βρίσκεται προκήρυξη που ετοιμάζεται από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και αφορά στην πρόσληψη 35 ατόμων σε διάφορους φορείς. Πρόκειται για μια ενιαία προκήρυξη που συγκεντρώνει αιτήματα 5 φορέων. Αναλυτικά τα αιτήματα περιλαμβάνουν 26 θέσεις (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ) στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, 3 θέσεις (ΠΕ,ΔΕ) στο Επιμελητήριο Μαγνησίας , μια θέση (ΠΕ Ιατρός Εργασίας) στον ΔΕΔΔΗΕ,2 θέσεις (ΠΕ) στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και 3 θέσεις (ΠΕ) στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Οι δύο αυτές προκηρύξεις αναμένονται να σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική προθεσμία αιτήσεων.

  • 3 θέσεις στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πλήρωσης 3 θέσεων μονίμου προσωπικού κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού -Οικονομικού στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Οι υποψήφιοι θα έχουν ως αντικείμενο απασχόλησης την υποστήριξη των λειτουργικών αναγκών των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του ΜΤΠΥ για την εξυπηρέτηση του σκοπού του, δηλαδή την κατ΄ αναλογία των καταθέσεων του κάθε μετόχου παροχή μερίσματος ή άλλου βοηθήματος στους δικαιούχους του ΜΤΠΥ και τα μέλη των οικογενειών τους και την παροχή χρηματικών διευκολύνσεων στους μετόχους και μερισματούχους.

  • 400 γιατροί και 2.250 νοσηλευτές

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων περίπου οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης συμπληρώνοντας ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα για να πιάσουν γρήγορα δουλειά οι γιατροί στη ΜΕΘ και όπου υπάρχει ανάγκη. Παράλληλα αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας 1.650 άτομα για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα -εντατική ιατρική και 600 ακόμα νοσηλευτές δημόσιας υγείας.

  • 1.205 οδηγοί και τεχνίτες σε ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ

Με μόνιμο προσωπικό θα ενισχύονται άμεσα ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ. Ο ΟΑΣΑ προχωρά στην πρόσληψη 655 μόνιμων υπαλλήλων σε ειδικότητες αιχμής με fast track διαδικασίες αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Με τις ίδιες διαδικασίες θα προσληφθούν 550 οδηγοί στα ΚΤΕΛ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα, θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τις ειδικότητες: ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών ,ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών ,ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες ΟΑΣΑ ΑΕ ,ΟΣΥ ΑΕ,ΣΤΑΣΥ .ΑΕ. Oι προσλήψεις θα γίνουν με ευθύνη των οικείων φορέων αλλά με κριτήρια και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου lockdown πριν από το χειμώνα