ΕΘΝΙΚΑ

Ψεύτης και συκοφάντης ο Ερντογάν: Μας πρότειναν να βυθίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες

Ψεύτης και συκοφάντης ο Ερντογάν: Μας πρότειναν να βυθίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες

Την ώρα που επιτρέπει σε καραβάνια προσφύγων και μεταναστών να περνούν ανενόχλητα προς την Ελλάδα, ο προκλητικός «σουλτάνος» άφησε αιχμές κατά της χώρας μας - Προφανώς αγνοεί τους Τούρκους δουλέμπορους που θησαυρίζουν στα τουρκικά παράλια. 

Νέες κατηγορίες εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση που διεξάγεται στη Γενεύη της Ελβετίας

Ο Τούρκος Πρόεδρος, υποστήριξε ότι μόνο τα τελευταία 7 χρόνια, 20 χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έπεσαν θύματα «των τεράστιων κυμάτων της Μεσογείου», προσθέτοντας ότι πίσω από αυτό που αποκαλείται σήμερα «προσφυγική κρίση» υπάρχει ένα μεγάλο δράμα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία είναι η χώρα που αισθάνθηκε περισσότερο το βάρος των κυμάτων των προσφύγων και πως αυτή τη στιγμή φιλοξενεί πέντε εκατομμύρια άτομα εκ των οποίων τα 3,7 είναι Σύριοι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει ξοδέψει 40 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες, ενώ η βοήθεια που ήρθε από έξω ήταν περιορισμένη. «Η ΕΕ μας έδωσε υποσχέσεις. Είπαν θα δώσουμε στις οργανώσεις για τους πρόσφυγες 3,3 δις. ευρώ. Τι κρίμα που μέχρι στιγμής η ΕΕ έδωσε σε αυτές τις οργανώσεις 2 δις. Ακόμη ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το δεύτερο πακέτο των 3 δις Από αυτά λένε ‘ έρχονται’ τα 450 εκατομμύρια αλλά ακόμη δεν ήρθαν», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πολλοί φίλοι της Δύσης προτίμησαν να δουν το προσφυγικό από το παράθυρο της ασφάλειας και του συμφέροντος. «Τίμησαν μια εντελώς λανθασμένη σκέψη που έλεγε πως θα προστάτευαν την Ευρώπη από το προσφυγικό κύμα με αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Μάλιστα ως λύση ήρθαμε αντιμέτωποι με προτάσεις που θα τις θυμόμαστε με ντροπή στο μέλλον συμπεριλαμβανομένης και την βύθισης σκαφών των μεταναστών στη Μεσόγειο. Τρυπούσαν τα σκάφη και τα βύθιζαν και αυτοί οι άνθρωποι θάφτηκαν στα νερά της Μεσογείου», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατηγορίες για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες ταυτότητες - Τέλος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ: Ένας αριθμός για όλα - Δείτε τι αλλάζει

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Σχετικές ειδήσεις