ΕΘΝΙΚΑ

Ακάρ: Η Τουρκία είναι ικανή να υπερασπιστεί τη «Γαλάζια Πατρίδα» της

Ακάρ: Η Τουρκία είναι ικανή να υπερασπιστεί τη «Γαλάζια Πατρίδα» της

Με νέες, εριστικές δηλώσεις, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τονίζει πως η χώρα του θα έχει τον πρώτο λόγο στην Μεσόγειο!

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» διεμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ενώ σχολίασε τις κινήσεις του σεισμογραφικού που εξακολουθεί να πλέει ενός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Ακάρ αναφέρει πως «το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει Oruc Reis και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της Τουρκίας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αιγαίο: Το όπλο που «τρέμουν» οι Τούρκοι - Ο «αόρατος φονιάς» που τους σημαδεύει