ΕΘΝΙΚΑ

Έτοιμες για ισχυρό πλήγμα στους Τούρκους οι Ένοπλες Δυνάμεις

Έτοιμες για ισχυρό πλήγμα στους Τούρκους οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε θέσεις μάχης Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατός Ξηράς - «Ασπίδα» σε όλο το Αρχιπέλαγος - Εντυπωσιακές εικόνες με τα κανόνια έτοιμα να... ηχήσουν!

Μήνυμα ισχύος και αποτροπής στέλνουν για μια ακόμη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Το καθεστώς Ερντογάν παραμένει πιστό στην τακτική των αλλεπάλληλων NAVTEX, ανανεώνοντας συνεχώς τις ναυτικές οδηγίες για έρευνες του Oruc Reis και απειλώντας ότι θα στείλει το ερευνητικό σκάφος ακόμα και στην θαλάσσια περιοχή του παράνομου τούρκο-λιβυκού μνημονίου, νοτίως της Κρήτης.

Στο ελληνικό «Πεντάγωνο» διαμορφώνουν συνεχώς σχέδια που θα «μπλοκάρουν» την οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια εν τη γενέσει της, με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει δημιουργήσει μια τεράστια ασπίδα, τόσο γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο κυρίως στο «τόξο» Καστελόριζο - Κάρπαθος - Κάσος - Κρήτη.

Το «πλωτό τείχος» πέριξ του Καστελόριζου και η οργανωμένη διάταξη των μονάδων επιφανείας στη Ρόδο και την Κάρπαθο, έχουν στείλει σαφές μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία πως οι προκλήσεις έχουν και όρια και πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες να απασφαλίσουν, αν χρειαστεί.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν το άριστο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνεχή παρακολούθηση των κινήσεων των Τούρκων. Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, τα ελληνικά πολεμικά πλοία έχουν παραταχθεί σε διάταξη μάχης απέναντι από τον τουρκικό στολίσκο που συνοδεύει το Oruc Reis. Παράλληλα, τα ελληνικά μαχητικά σε ρόλο «Κέρβερου», ελέγχουν τα πάντα στον αέρα του Αρχιπελάγους, ενώ οι Έλληνες κομάντο, που εδώ και πολύ καιρό έχουν κάνει σπίτι τους τις βραχονησίδες του Αιγαίου, δηλώνουν πανέτοιμοι να επέμβουν όπου χρειαστεί και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που επιβεβαιώνουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι πανέτοιμες να στείλουν μια ακόμα δυναμική απάντηση στο προκλητικό καθεστώς Ερντογάν.

Είναι δεδομένο πως οι Τούρκοι έχουν λάβει το μήνυμα. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Λιβύη. Είναι πανίσχυρη και κυρίως πανέτοιμη να επιφέρει τέτοιο πλήγμα που θα είναι ανεπανόρθωτο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμανουέλ Μακρόν: Ο ηγέτης που ανοίγει πόλεμο με την ισλαμοτρομοκρατία του Ερντογάν