ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Δυναμική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα για την άσκηση «POSEIDON 21»

Πολεμικό Ναυτικό: Δυναμική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα για την άσκηση «POSEIDON 21»
ΓΕΕΘΑ

Ναρκοθηρευτικό σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πήρε μέρος σε διεθνή άσκηση που έγινε στη Μαύρη Θάλασσα την τελευταία εβδομάδα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου.

Κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ, από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021, το Ναρκοθηρευτικό (ΝΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ, του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας, έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «POSEIDON 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας καθώς και οι μονάδες της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two - SNMCMG2).

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα με έμφαση στις Αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και Έρευνας - Διάσωσης.

Η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θεός του Χάους»: Ο τεράστιος αστεροειδής που θα περάσει αύριο κοντά από τη Γη -Ορατός με γυμνό μάτι