ΕΘΝΙΚΑ

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Θα συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Θα συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου
INTIME

Τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια στις 14 Απριλίου στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την ελληνική πλευρά να απαντά «ναι» υπό την προϋπόθεση ότι επικρατούν οι «κατάλληλες συνθήκες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του σε συνέντευξη τύπου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Καζακαστάν.

Το ενδεχόμενο συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας αποτέλεσε αντικείμενο και των πολιτικών διαβουλεύσεων των εκπρόσωπων των δύο χωρών που ξεκίνησαν στις 10 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Σύμφωνα με το TRT Haber ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι στη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι θα συνεχιστούν προσθέτοντας ότι «θα ήταν ανεδαφικό να περιμένουμε να λυθούν όλα σε μια συνάντηση».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε, μάλιστα, ότι το κλίμα στις διερευνητικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα ήταν «θετικό».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 5 χρόνια, οι δύο γειτονικές χώρες επιχείρησαν και πάλι στις 25 Ιανουαρίου να βρουν κοινή γλώσσα συνεννόησης, σε μία συνάντηση που σαφώς ήταν περισσότερο αναγνωριστική.

Οι δύο πλευρές, που τους τελευταίους 12 μήνες έφτασαν αρκετές φορές ακόμα και στα πρόθυρα της σύρραξης, βολιδοσκόπησαν η μία τις προθέσεις της άλλης, ενώ αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η παρουσία στη συνάντηση του γύρου των διερευνητικών επαφών που διεξήχθησαν στην Τουρκία του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας και στενότατου συνεργάτη του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ