ΕΘΝΙΚΑ

Κόντρα Δένδια – Τσαβούσογλου: Προκαλούν οι Τούρκοι – «Σκάνδαλο η στάση του Έλληνα υπουργού»

Αντιπαράθεση Δένδια - Τσαβούσογλου
AP Images

Ελληνοτουρκικά: Ο Νίκος Δένδιας απάντησε σε όλες τις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάτι που δεν… άρεσε στον τούρκικο Τύπο ο οποίος ξεκίνησε τη συνηθισμένη πρακτική της προπαγάνδας. Για σκάνδαλο κάνουν λόγο οι γείτονες που επικρίνουν τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Με δεδομένο τον πρότερο, μη έντιμο, βίο της Τουρκίας ήταν σχεδόν βέβαιο πως ο Νίκος Δένδιας θα αντιμετώπιζε προκλήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα. Για τον λόγο αυτό, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ήταν προετοιμασμένος ενώ είχε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας λάβει την εντολή να απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις αν χρειαστεί.

Όπως και έγινε, μετά το «μπουρλότο» που έβαλε στις κοινές δηλώσεις των δυο υπουργών, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Είναι ενδεικτική και η ατάκα του κ. Δένδια, ο οποίος αιφνιδίασε τον ομόλογό του λέγοντας «περιμένατε να μην πω τις θέσεις της Ελλάδας επειδή βρίσκομαι στην Άγκυρα;».

Φαίνεται πως αυτή η στάση που κράτησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν άρεσε στην Άγκυρα, αν κρίνει κανείς από το όργιο προπαγάνδας που ξεκίνησε στις τουρκικές ιστοσελίδες αμέσως μετά το τέλος των δηλώσεων. Οι τίτλοι μαρτυρούν πως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει το καθεστώς Ερντογάν, καθώς ο Έλληνας υπουργός όχι μόνο δεν έπεσε στην παγίδα που ετοίμαζαν οι γείτονες, αλλά έδωσε πληρωμένες απαντήσεις που τους έβαλαν στη θέση τους.

Έτσι, προέκυψαν λίγα λεπτά αργότερα τίτλοι που κάνουν λόγο για «σκάνδαλο», για «προκλητική στάση του Έλληνα υπουργού σε φιλική συνάντηση» και άρθρα που επιτίθενται για ακόμα μια φορά στην Αθήνα και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις παράλογες αιτιάσεις και την προκλητική ρητορική της Άγκυρας.

Δείτε μερικά από τα δημοσιεύματα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: «Πόλεμος» Δένδια - Τσαβούσογλου on camera για Αιγαίο, μειονότητα και μεταναστευτικό