ΕΘΝΙΚΑ

Τούρκος αναλυτής σε ρεσιτάλ μίσους κατά της Ελλάδας - «Είναι η νούμερo ένα απειλή για εμάς»

Τουρκικά μαχητικά
Ξεσάλωσε ο γνωστός για τις ακραίες και προπαγανδιστικές θέσεις του ο Τούρκος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς
Intime News

Μιλώντας στο CNN Turk, ο απόστρατος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τόνισε συγκεκριμένα ότι «η νούμερο ένα απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται»

Ξεσάλωσε ο γνωστός για τις ακραίες και προπαγανδιστικές θέσεις του ο Τούρκος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος σε ένα παραλήρημα μίσους κατά της Ελλάδας ανέφερε ότι η χώρα μας θεωρείται η νούμερο ένα απειλή για την Τουρκία.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο απόστρατος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τόνισε συγκεκριμένα ότι «η νούμερο ένα απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να αποδεχτεί την τουρκική υφαλοκρηπίδα λέγοντας «Δείτε στην Ανατολική Μεσόγειο, τα συμφέροντα συγκρούονται, δείτε», ενώ τόνισε «για να σταματήσουν, δε, τη χερσαία μας στρατιωτική επιχείρηση, έβαλαν τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη».

Ο Ερντογάν Καρακούς είχε αναφερθεί πρόσφατα και στην Συνθήκη της Λωζάνης υπογραμμίζοντας πως στην Αλεξανδρούπολη, που υπάρχει εγκατάσταση των Αμερικανών παραβιάζει τη Συνθήκη.

«Το πιστεύω ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη, η σύσταση εκεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσης είναι με τρόπο που να κόβει την πορεία των χερσαίων δυνάμεών μας ώστε να μην μπορέσουμε να κάνουμε χερσαία επιχείρηση. Τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο και ακολούθως και η περιοχή του πεδίου βολής, συνιστούν παρεμπόδιση για τη χερσαία μας επιχείρηση» είχε αναφέρει.

«Εμείς όταν τα ισχυριστήκαμε αυτά, πολλοί βγήκαν ενάντια σε εμάς. Μα τότε γιατί δεν εγκαταστάθηκαν γύρω από τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη; Άλλωστε, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, εδώ υπάρχει μία παραβίαση με την εγκατάσταση εκεί. Διότι σε εκείνη την περιοχή σε απόσταση 40 χλμ δεν πρέπει να υπάρχει άλλη δύναμη. Και οι ΗΠΑ παραβιάζοντας αυτό, εγκαταστάθηκαν εκεί κανονικά».

Εννέα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου την Πρωτομαγιά

Την ώρα, βέβαια, που ο Ερντογάν Καρακούς υποστηρίζει τα παραπάνω η Άγκυρα έχει κλιμακώσει την ένταση πάνω από το Αιγαίο. Το μπαράζ παραβιάσεων και παραβάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο συνεχίστηκε και την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν εννέα παραβιάσεις του εθνικού ενάεριου χώρου, χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές.

Οι παραβάσεις έγιναν από μαχητικά και από τουρκικό UAV ενώ, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικές στιγμές για τους Τούρκους πιλότους: Το «λοκάρισμα» από Έλληνες και ο πανικός να ξεφύγουν

Σχετικές ειδήσεις