ΕΘΝΙΚΑ

Επίθεση Τσαβούσογλου στη Γερμανία για τα ελληνοτουρκικά - Τον έβαλε στη θέση του η Μπέρμποκ

Τσαβούσογλου
Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στις κοινές δηλώσεις των δυο αξιωματούχων

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά τις κοινές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, μετά την συνάντηση που είχαν και με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του για την στήριξη της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, έφυγε σήμερα από την Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια και πήρε θέση στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας ότι «τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι η Γερμανία προς αυτή τη κατεύθυνση στηρίζει όλες τις χώρες.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε από την πλευρά του φανερά εκνευρισμένος ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις.

«Ως η μεγαλύτερη χώρα της Ε.Ε μπορώ να μιλάω για τα σύνορα της Ευρώπης», είπε η Μπέρμποκ, στη συνέχεια με τον Τσαβούσογλου να τα «μαζεύει» και να λέει ότι η Γερμανία δεν κάνει προπαγάνδα, αλλά πέφτει θύμα της προπαγάνδας της Ελλάδας.