ΕΘΝΙΚΑ

Δεσποτόπουλος στο Newsbomb.gr: Fake η εκτόξευση του πυραύλου Tayfun!

Δεσποτόπουλος στο Newsbomb.gr: Fake η εκτόξευση του πυραύλου Tayfun!

Ο γνωστός διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος θεωρεί βάσιμη την πιθανότητα η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία να μην... έγινε ποτέ! Ή, και να έγινε, δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας...

Το σενάριο να μην έγινε στην πραγματικότητα η δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, παρέθεσε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Όταν γίνονται αυτές οι δοκιμές, οι βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν συγκεκριμένους χρωματισμούς για να τους καταγράψουν οι κάμερες» εξήγησε ο κ. Δεσποτόπουλος τονίζοντας πως στην προκείμενη περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

«Μάλλον μιλάμε για μια fake εκτόξευση καθαρά για πολιτικούς και όχι για επιχειρησιακούς λόγους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σχολιάζοντας πως «τελικά ήταν... άνθρακας ο θησαυρός!».

Το σενάριο αυτό όπως είπε ο διεθνολόγος είναι πολύ πιθανό να ισχύει και να αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού της τουρκικής πλευράς αφενός για να «τρομάξει» την Ελλάδα αλλά και να ασκήσει πίεση στις ΗΠΑ για την προμήθεια όπλων.

Σε διαφορετική περίπτωση που όντως έγινε η δοκιμαστική εκτόξευση, ο κ. Δεσποτόπουλος δήλωσε ότι η αναχαίτιση του θα είναι εύκολη ειδικά από τους Patriot που διαθέτει η Ελλάδα και δεν μπορεί να αποκτήσει η Τουρκία.

«Αν συνέβη δεν δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία. Το κοιτάμε, αλλά επιχειρησιακά είναι ήσσονος σημασίας», τόνισε.

Μάλιστα ο κ. Δεσποτόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι ένας Patriot φτάνει 4 φορές την ταχύτητα του ήχου κάτι που για βαλλιστικό πύραυλο «αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Tayfun: Έμμεση απειλή στην Ελλάδα

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου: «Η Ελλάδα είναι στην περιοχή κάλυψής μας»

Οι ΗΠΑ, οι Τούρκοι και η αλήθεια για την αποστρατιωτικοποίηση