ΕΘΝΙΚΑ

Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ για το Σουδάν

Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ για το Σουδάν
In Time

Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, υπό τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ασφαλής άφιξη των Ελλήνων που έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Σουδάν και ο σχεδιασμός μελλοντικών επιχειρήσεων απεγκλωβισμού.

Στο μεταξύ, τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Σουδάν, με την ελληνική διπλωματία και τις Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την ασφαλή εκκένωση συμπατριωτών μας και πολιτών φίλιων χωρών από την εμπόλεμη ζώνη.

Ένα ακόμα C-27 προσγειώθηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο της Τανάγρας το απόγευμα της Τετάρτης (26/4). Σε αυτό επέβαιναν 16 Έλληνες και μία Κύπρια υπήκοος που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν. Κατά την άφιξή τους, τους υποδέχθηκαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι διασωθέντες δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση, καθώς ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι από τη διαδικασία του ταξιδιού από το Σουδάν στην Ελλάδα, που κράτησε περίπου ένα 24ωρο. Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε λεπτομέρειες για τη διαδικασία εκκένωσης των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, υπογραμμίζοντας πως τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η ελληνική διπλωματία είναι σε πλήρη εγρήγορση, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των ανθρώπων από την εμπόλεμη ζώνη.