ΕΘΝΙΚΑ

Γεραπετρίτης: Τη Δευτέρα ελληνικό C-130 θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Γεραπετρίτης: Τη Δευτέρα ελληνικό C-130 θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Πόλεμος ΙσραήλΕίδη πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, νερό, τρόφιμα, θα αποστείλει η Ελλάδα στη Γάζα. 

Την ανακοίνωση πω η Ελλάδα θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, έκανε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως είπε, τη Δευτέρα ελληνικό C-130 θα αναχωρήσει με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό τα οποία θα μεταφερθούν στη Γάζα.

Μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης αποκάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ομόλογες κυβερνήσεις της Κύπρου και της Γαλλίας, «για ένα έργο με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα».

Αποτυπώνοντας την ελληνική θέση, είπε πως «η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που πήρε πρωτοβουλία για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα».

Αναφερθείς στην αποχή από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατέστησε σαφές ότι δεν ήταν στάση καταψήφισης, αλλά αποχής καθώς δεν περιελήφθη στοιχειώδες και αυτονόητο περιεχόμενο που έχει να κάνει με την απαράφραστη καταδική τρομοκρατικών ενεργειών. «Εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν από την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας. Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική» πρόσθεσε.