ΕΘΝΙΚΑ

Φρέντι Μπελέρης: «Δε με λυγίζει o Ράμα, μονόδρομος το ελληνικό βέτο»

Φρέντι Μπελέρης: «Δε με λυγίζει o Ράμα, μονόδρομος το ελληνικό βέτο»

Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του για ειδική άδεια ορκωμοσίας

Απορρίφθηκε το αίτημα του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη να βγει από τη φυλακή με προσωρινή άδεια για να ορκιστεί.

Η εξέλιξη αυτή όπως φαίνεται θα προκαλέσει ντόμινο επιπτώσεων τόσο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Sta σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεσή του.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «πολιτική δίκη», αφού όπως είπε, παραμονές κάθε δικασίμου, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα με δηλώσεις του ασκούσε πίεση στους δικαστές.

Παράλληλα ο ομογενής αποκάλυψε ότι θα κάνει και νέο αίτημα για προσωρινή άδεια έστω λίγων ωρών προκειμένου να ορκιστεί, ενώ μίλησε ανοιχτά για «δικτατορία» και για «στυγνό καθεστώς Ράμα».

Ο Φρέντι Μπελέρη ξεκαθάρισε επίσης ότι «αντέχει και δεν λυγίζει», ενώ σημείωσε ότι πλέον είναι «μονόδρομος το ελληνικό βέτο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, η Ελλάδα σκοπεύει να μην δώσει το «πράσινο φως» για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, όσο η Αλβανία συνεχίζει να καταπατά τους κανόνες του κράτους δικαίου.

«Είναι παρά πολλοί οι Αλβανοί που ελπίζουν ότι η πίεση της Αθήνας θα βοηθήσει την Αλβανία στην εγκαθίδρυση ενός κράτους δικαίου. Εγώ, αντέχω» είπε μεταξύ άλλων στο Star ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Την ίδια ώρα, ανώτατη διπλωματική πηγή ξεκαθαρίζει πως: «Η Ελλάδα δεν θέλει να παρέμβει στο δικαστικό σύστημα ή στη δίκη, αλλά θέλει ο Φρ. Μπελέρης να δώσει τον όρκο».

Για «συμμορία διαφθοράς που θέλει με το ζόρι να διοικεί τη Χειμάρρα» έκανε λόγο από την πλευρά του μιλώντας στο Star ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Δένδιας στην πατρίδα του την Κέρκυρα, για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος

Σαν σήμερα το 1868: Ιδρύεται η Ανακτορική Φρουρά

Βόρεια Ήπειρος: Οργή από Χειμαρριώτες μετά την απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη (vid)