ΕΘΝΙΚΑ

Σχέδιο δολοφονίας του Νταβούτογλου

Σχέδιο δολοφονίας του Νταβούτογλου

Η πληροφορία κατέφθασε στο Μαξίμου στις 8 Δεκεμβρίου

Υπάρχουν αποστολές που ανακοινώνονται όταν ολοκληρωθούν. Άλλες πάλι μένουν εντός των τειχών που αποφασίζονται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Υπάρχουν, όμως και κάποιες ελάχιστες που δεν κοινοποιούνται ούτε στους ασκούντες τη διοίκηση των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», μία τέτοια «μαύρη αποστολή» εξελίχθηκε τις παραμονές της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και αφορούσε την «εξουδετέρωση» σχεδίου δολοφονίας του από Κούρδους εξτρεμιστές του DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος).

Η πληροφορία κατέφθασε στο Μαξίμου στις 8 Δεκεμβρίου από φυλακή όπου κρατούνταν ένας εκ των συλληφθέντων τον περασμένο Αύγουστο για τη μεταφορά όπλων και ρουκετών στα ανοιχτά της Χίου.

Την αρχική αναστάτωση στο Πρωθυπουργικό γραφείο διαδέχτηκε η απόφαση για επαλήθευση της πληροφορίας. Τρεις έμπιστοι υπηρετούντες στην Ασφάλεια με «24ωρα εντάλματα», δηλαδή με δικαίωμα συλλήψεων ανά πάσα στιγμή, αναζήτησαν αμέσως τους υπόπτους σε διάφορα σημεία της Αθήνας, γνωρίζοντας ότι, σε περίπτωση απώλειας της ζωής τους, δεν επρόκειτο να αναγνωριστεί η επιχείρηση.

Παράλληλα, ο συντονιστής τους αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ταξίδεψε σε δύο φυλακές για συλλογή περισσότερων στοιχείων.