ΕΘΝΙΚΑ

Γερμανία: Οκτώ στους δέκα λένε «όχι» στην καταβολή αποζημιώσεων

Γερμανία: Οκτώ στους δέκα λένε «όχι» στην καταβολή αποζημιώσεων

Ήσυχη φαίνεται πως έχουν τη συνείδησή τους οι Γερμανοί σε ό,τι αφορά τις θηριωδίες των ναζί και τις σφαγές αμάχων, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το 78% των πολιτών είναι αντίθετο με την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, υπέρ του «Grexit» τάσσονται 45% (έναντι 52% πριν από δύο εβδομάδες), ενώ το 63% των Γερμανών χαρακτηρίζει ως κακές τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Politbarometer» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF, στο ερώτημα «πρέπει η Ελλάδα να λάβει αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά την περίοδο των Ναζί;»

«Ναι» απαντούν μόλις 15% των ερωτηθέντων, «όχι» 78% και «δεν ξέρω» 7%.
Οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας κρίνονται «καλές» από το 33% και «κακές» από το 63%, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για τις προοπτικές τους, 20% θεωρούν ότι θα βελτιωθούν, 58% ότι θα μείνουν ως έχουν και 17% ότι θα επιδεινωθούν.

Σε ερώτηση εάν «πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να συμμετέχει στο ευρώ» «ναι» απαντούν 49% των ερωτηθέντων και «όχι» 45%. Στην προηγούμενη μέτρηση τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 40% και 52%.

Σε ό,τι αφορά το εάν «θα υλοποιηθούν τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί» με την Ελλάδα, σε ποσοστό 22% απαντούν καταφατικά, ενώ 75% απαντούν αρνητικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις