ΕΘΝΙΚΑ

Ζάκυνθος: Παρουσία υφυπουργού Αθλητισμού στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Ζάκυνθος: Παρουσία υφυπουργού Αθλητισμού στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

«Γιορτάζουμε σήμερα την εξέγερση ενός λαού που αποφάσισε από σκλάβος να ζήσει ως ελεύθερος» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη Ζάκυνθο για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

«Ήταν μια διαδικασία μεγάλη και πρωτόγνωρη για την Ευρώπη, αφού οι απλοί άνθρωποι του λαού μας που επαναστάτησαν ήταν οι πρώτοι στην Ευρώπη και δημιούργησαν το πρώτο ελεύθερο κράτος που αντιστάθηκε στις μεγάλες αυτοκρατορίες. Σπουδαίοι βαλκανικοί λαοί ακολούθησαν το παράδειγμα των Ελλήνων. Τους τιμούμε μια που και σήμερα καθοδηγούν τη δράση του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Κοντονής ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εκλογές επισημαίνοντας πως «όπως εκείνοι αποφάσισαν να τινάξουν τα δεσμά της δουλείας, έτσι και ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές προχώρησε από την οργανωμένη τρομοκρατία και τον φόβο και ανέδειξε μια κυβέρνηση που μάχεται για τα εθνικά δίκαια με τρόπο υπεύθυνο και πατριωτικό. Αυτό το δρόμο, της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων θα τον φέρουμε πέρας ως το τέλος», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά το τέλος των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου,

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου τελέστηκε επίσημη πανηγυρική δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ενώ ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας.

Τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τις αρχές, τους αναπήρους πολέμου, τις εφεδροπολεμιστικές και αντιστασιακές οργανώσεις, τους οδηγούς και τους προσκόπους.

Λίγο μετά τις 11.30 ξεκίνησε η παρέλαση μπροστά από το Διοικητήριο, με τα βλέμματα να συγκεντρώνουν τα μικρά παιδιά των Παιδικών Σταθμών του νησιού, που παρέλασαν με παραδοσιακές φορεσιές.

Σχετικές ειδήσεις