ΕΘΝΙΚΑ

Πάιατ: Φοβάμαι για «ατύχημα» στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Πάιατ: Φοβάμαι για «ατύχημα» στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο ενός νέου «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο, με φόντο τη νέα ένταση που δημιουργήθηκε έξω από τα Ίμια, εκφράζει, μέσω συνέντευξής του που προβάλλεται την Τρίτη (30/01) ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα... Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας», σημειώνει ο κ. Πάιατ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης μιλά και για το Σκοπιανό, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη της Ουάσινγκτον προς το πρόσωπο του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα,ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης. Επίσης, ο κ. Πάιατ, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», υπογραμμίζει ο Τζέφρι Πάιατ.

Σχετικές ειδήσεις