ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες για τις συνθήκες διαβίωσης στο νησί

Μυτιλήνη: Ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες για τις συνθήκες διαβίωσης στο νησί

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσής τους στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά - Τεπέ.

Το πρωί της Πέμπτης (9/7) μεγάλος αριθμός μεταναστών, κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί, που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο, διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ κακές συνθήκες διαβίωσής τους (στο χώρο δεν υπάρχουν ούτε καν τουαλέτες) αλλά και για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση του εγγράφου που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Όπως επισημαίνουν στην ιστοσελίδα lesvospost.gr οι Αρχές που διαχειρίζονται τη ροή μεταναστών από τη Λέσβο στην Αθήνα, η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων δικαιολογητικών με τα οποία μπορούν να αποχωρήσουν από το νησί, έχει το τελευταίο διάστημα καλυτερεύσει μετά την ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας με προσωπικό και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ ξεπερνά τους 4.500.

Λόγω της διαμαρτυρίας, στο σημείο επικράτησε μποτιλιάρισμα ενώ έσπευσαν εκεί ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Τελικά, το μεσημέρι, οι μετανάστες αποχώρησαν καθώς πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσής τους.

Σχετικές ειδήσεις