ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο πένθος στη Λέσβο για τους νεκρούς πρόσφυγες

Τριήμερο πένθος στη Λέσβο για τους νεκρούς πρόσφυγες

Άρχισε σήμερα Τετάρτη (4/11) το τριήμερο πένθος που έχει κηρύξειο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στο νησί, με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης.

«Θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές», χαρακτήρισε ο δήμος Λέσβου τους νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου.

«Θέλουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «να αφυπνίσουμε την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Η οποία και δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά ανήμπορη να δώσει λύση αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Στο πλαίσιο αυτού του τριημέρου πένθους και στη μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί, στις 5 σήμερα το απόγευμα, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, μια διαεκκλησιαστική προσευχή με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λέσβου «με αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων - εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις