ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Κλειστή επ΄αορίστον η εθνική οδός στον κόμβο της Νίκαιας

Μπλόκα αγροτών: Κλειστή επ΄αορίστον η εθνική οδός στον κόμβο της Νίκαιας

Κλειστή επ΄αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα, θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Να σημειωθεί, πως στο σημείο βρίσκονται από το μεσημέρι τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς Θεσσαλονίκη

Το ιστορικό της σημερινής προσπάθειας των αγροτών

Λίγο μετά τις 14:00, κατέφθασαν τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας στο μπλόκο της Νίκαιας και λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Μαζί με τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

4029582

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, από το μπλόκο της Νίκαιας, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαστε εδώ σήμερα, όπου θα στηθεί το μεγαλύτερο μπλόκο των αγροτών, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη αλλά και την ενότητα του αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Άλλωστε, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σταθερά εκφράζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Σημειώνεται ότι μαζί με τους αγρότες στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Όπως αναφέρει το το onlarissa.gr, προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών καθώς δεν τους επετράπη να ανέβουν πάνω στην εθνική οδό. Τα τρακτέρ παρατάσσονται πέριξ της αερογέφυρας, με την κυκλοφορία να γίνεται πλέον από παρακαμπτήριες οδούς.

Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου

Ανοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν αποκλείσει νωρίτερα το απόγευμα αγρότες της Αιγιάλειας.

Στο μεταξύ, τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, τα οποία έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις, αναμένεται να συνεδριάσουν και να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειές τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου οργανώνει την πάλη και την διεκδίκηση της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας, σ΄έναν δίκαιο αγώνα για την επιβίωση μας άλλα και για την διατροφή του ελληνικού λαού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που ψήφισαν τα εξοντωτικά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο ,τα οποία μας ξεκληρίζουν. Συνεχίζουμε για 4η ημέρα στο Παναιγιάλειο Αγροτικό Μπλόκο στη Ν.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών στα βενζινάδικα, με δίωρο αποκλεισμό από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ» θα αποφασίσει για την κλιμάκωση εντός της ημέρας. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στον μακρύ και δύσκολο αγώνα επιβίωσης και συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας. Να κλείσουν τ΄αυτιά τους στις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, από αγροτοσυνδικαλιστές που στρέφονται εναντία στο δίκαιο αγώνα μας, προσπαθώντας να παίξουν το ρόλο τους στο αγροτικό κίνημα της Αιγιάλειας.

Εξαπολύουν επιθέσεις με ψεύτικα επιχειρήματα ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και του Α/Σ Αιγίου, τα οποία είναι πάνω στη βάση που έβαλε ο Μιχαλολιάκος στη Βουλή στη συζήτηση για τα αγροτικά θέματα.

Η προσπάθεια τους να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα στην Αιγιάλεια δεν πρέπει να περάσει. Υπόσχονται μελλοντικούς αγώνες χωρίς να αναφέρονται στο αγωνιστικό τους πλαίσιο. Δήλωσαν πρόσφατα ότι εκπροσωπούν την μικρομεσαία αγροτιά αλλά δεν νομίζουμε να τους πιστεύει κανείς. Το μόνο που τους κινητοποιεί είναι η αντίδραση τους στον ιστορικό και με πολλούς αγώνες Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου και στο Πανελλαδικό αγροτικό κίνημα.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται με όσους ξέρουν πραγματικά να αγωνίζονται για τα συμφέροντα της. Με όσους, επί σειρά ετών μέσα από τους αγώνες νομιμοποιούνται να είναι οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος της Αιγιάλειας».

Κλειστή και η Ιονία Οδός

Επ' αόριστον παραμένει κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, ξεκίνησαν χθες και θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Μπλόκο στη Σερρών - Θεσσαλονίκης

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών, που για δεύτερη ημέρα σήμερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

«Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα», διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα.

Υπενθυμίζεται, ότι στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα απο 100 τρακτέρ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πολλά είναι αυτά που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο, είτε επειδή δεν έπαιρναν μπροστά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, είτε γιατί εμποδίζεται η προσέλευσή τους από αστυνομικές δυνάμεις.

Το ιστορικό της σημερινής προσπάθειας των αγροτών

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί, οπότε αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, άναψαν τις μηχανές των τρακτέρ τους και κινούμενοι επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να διακοπεί, από τις 12 το μεσημέρι και για δύο περίπου ώρες, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης.

Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων ενημέρωσαν τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης την πρόθεσή τους να κατευθυνθούν στο τελωνείο, του ζήτησαν να επικοινωνήσει με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ενημερώσει τους αρμόδιους ότι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα σύνορα. «θα πάμε είτε με το καλό, είτε με παρατράγουδα», είπε χαρακτηριστικά ο αγρότης, Γιάννης Τουρτούρας.

Όταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν οι κλούβες της Αστυνομίας για να μπορέσουν να κινηθούν προς το μεθοριακό σταθμό τράβηκαν πίσω τα τρακτέρ τους και τα παρέταξαν στις δύο άκρες του οδοστρώματος. Σε γενική τους συνέλευση που ακολούθησε ευθύς αμέσως, αποφασίστηκε να τηρήσουν στάση αναμονής.

Τονίζεται, ότι το κόστος παραγωγής, τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, συμπεριλαμβάνονται στα αιτήματα των αγορτών - κτηνοτρόφων.

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών

Παρατείνεται χρονικά μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, από τον κόμβο των Σελιανίτικων στην Αιγιάλεια, μέχρι τον κόμβο του Ρίου, στην Πάτρα. Ως εκ τούτου, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα εξακολουθεί να γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Επίσης, από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, όσα οχήματα κινούνται στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, θα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική οδό, μέσω του κόμβου των Σελιανίτικων και θα εισέρχονται πάλι στην νέα εθνική οδό, μέσω προσωρινού κόμβου, στην περιοχή της Ροδινής.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας, η απόφαση για παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ελήφθη στο πλαίσιο της εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης μετά την πτώση πετρών που σημειώθηκε στην περιοχή της Παναγοπούλας, στις 19 Ιανουαρίου, αλλά και για την έγκαιρη ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πάτρας.

Προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί οι αγρότες της Μαγνησίας

Υποτονική έως και είναι η εικόνα που παρουσιάζουν στην Μαγνησία οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που είχαν εξαγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους αγροτοσυνδικαλιστές, εξαιρουμένων εκείνων που είχαν εκδηλώσει τον προβληματισμό τους από την πρώτη στιγμή, όπως οι αγρότες του Αλμυρού και του Κάμπου.

Σήμερα στον κόμβο του Αερινού δεν συγκεντρώθηκαν παρά μόνο τέσσερα τρακτέρ, με την ελπίδα ότι έως την Κυριακή ο αριθμός τους θα φθάσει τα 30 και τότε θα αποφασίσου, υπό τον Νίκο Αγγελή, τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στην αερογέφυρα της Χλόης δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τους αγρότες του Βελεστίνου, ενώ στα χωριά της Μαγνησίας, στον θεσσαλικό κάμπο, επικρατούσε ανάλογη εικόνα. Στο Στεφανοβίκειο δεν παρατάχθηκαν περισσότερα από 15 τρακτέρ στην πλατεία του χωριού, ενώ στο άλλο κεφαλοχώρι της περιοχής, στον Ριζόμυλο, τα τρακτέρ παρέμειναν στα γκαράζ και στις αυλές των αγροτών.

Ο αγρότης Δημήτρης Λουφόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε, ότι θα αποφασίσουν έως την Κυριακή για το τι θα κάνουν οι αγρότες της περιοχής.

Στον Αλμυρό, που ανέκαθεν έστηνε ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα μπλόκα πανελλαδικά, στον κόμβο των Μικροθηβών, με την συμμετοχή και αγροτών από τα Φάρσαλα, εξακολουθούν να υπάρχει προβληματισμός και απροθυμία για νέες κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται στην υποβολή υπομνήματος προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανασταλτικός παράγοντας είναι, πλην των κακών καιρικών συνθηκών, και η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, αφού σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι αγροτικές εργασίες.

Κλειστή για δύο ώρες η Εθνική Οδός Πάτρας - Πύργου

Το μπλόκο στην Εθνική Οδό Πάτρας - Πύργου έκλεισε στις 11:30 το πρωί, στο ύψος του κόμβου της Αμαλιάδας, με τους αγρότες να έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Η κίνηση των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριες οδούς.

Γύρω στις 13:15, ο δρόμος άνοιξε και δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ενώ οι επόμενες κινήσεις των αγροτών της περιοχής αναμένεται να αποφασισθούν σύντομα.

Εν αναμονή αποφάσεων στην Κεντρική Μακεδονία

Το απόγευμα της Παρασκευής (27/01), οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας σε προγραμματισμένη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς, αναμένεται να δώσουν το τελικό σύνθημα για το στήσιμο των μπλόκων τους. Πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε ετοιμότητα -και πιο άρτια συντονισμένοι- φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο (28/01) πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, αγρότες της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανεστίδης τόνισε ότι «η συγκρότηση της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας είναι καλή ιδέα, αλλά παραμένει μια ιδέα, αφού δεν έχει να επιδείξει πράξεις και έργα πρώτα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, που πέρυσι ηγείτο του μπλόκου στα Μάλγαρα και συμμετέχει και φέτος ως ένας εκ των δύο επικεφαλής, ενώ είναι και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, διευκρίνισε ότι «πέραν των όσων ήδη γνωστοποιήθηκαν, η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση στα Μάλγαρα αποφάσισε επίσης να συμμετέχει αύριο στη σύσκεψη στο Πολύκαστρο». Πρόσθεσε δε ότι «μπορεί μεν να στήνετε το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, αλλά δεν αποκλείεται πέραν της όποιας χιλιομετρικής απόστασης μας χωρίζει από ένα άλλο, να μεταβούν δυνάμεις σε αυτό, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο».

Στην Πέλλα, οι συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο Κιλκίς φαίνεται σε ότι σε πρώτη φάση θα στηθεί το γνωστό μπλόκο στην είσοδο της πόλης και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να μεταβούν σε άλλο σημείο.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία) έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την προσεχή Κυριακή στις 18:00.

Στη Χαλκιδική, συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στους Μύλους Ευγενίου στην Τρίγλια και απόφασή τους είναι να κινηθούν με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, αναμένεται να μαζευτούν ξανά πιθανόν το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων που κάνουν ή θα κάνουν την τρέχουσα εβδομάδα. Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται -σύμφωνα με αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας- είναι η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στην 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτοροφίας και Πτηνοτροφίας "Ζοοtechnia" που ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 2/2. Άλλωστε -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- λένε «ναι σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά χωρίς το κλείσιμο δρόμων».

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι αγρότες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πως θα κινηθούν. Πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν, «παρακολουθούν στενά τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο κινητοποιήσεων».

Πότε θα στηθούν μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19:30, όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χθεσινή τους συνέλευση, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι, στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Πρόσθεσε δε ότι σήμερα στις 19:30 στη γενική τους συνέλευση στο Καλονέρι Βοείου, πρόκειται να επικυρώσουν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή, στις 16:30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μπούτας.

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να συναποφασιστεί και να οργανωθεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις