Οι ματωμένες επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Έχω φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής»

Οι ματωμένες επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Έχω φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής»

Στο «φως» οι συγκλονιστικές επιστολές του επιχειρηματία προς την οικογένειά του, που υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα

Παρά τις κακουχίες που περνούσε κατά την 6μηνη κράτησή του στα χέρια των απαγωγέων του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δεν λύγισε ποτέ, αλλά με γενναιότητα και απίστευτη ψυχραμία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα όσα του συνέβαιναν, έχοντας πάντα στο μυαλό του την οικογένειά του.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος κατά την απελευθέρωσή του, όλο αυτό το διάστημα κρατούσε σημειώσεις και έγραφε επιστολές προς του δικούς του ανθρώπους, σφραγίζοντάς τις... με το αίμα του.

Τέσσερις από αυτές τις επιστολές βλέπουν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας και συγκλονίζουν. Σύμφωνα με το bloko.gr, η μία είναι για οικείο του πρόσωπο και προς μέλη της οικογένειας του, η δεύτερη και η τρίτη, είναι επιστολές με τις οποίες ζητά ή μεταφέρει εντολές των απαγωγέων. Ενώ, σε μία τέταρτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, απευθύνεται αποκλειστικά προς τα αγόρια του.

1a

Τα συγκηντικά λόγια, ο γραφικός του χαρακτήρας και ο δομημένος λόγος του αποκαλύπτουν την αστείρευτη δύναμη του επιχειρηματία αυτές τις 186 μέρες κράτησής του σε ανήλαγια κρησφύγετα.

2a

Η δεύτερη επιστολή

Μιχάλης 23/4/2017

Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν

Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,

Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.

Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του η… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε.

Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν.

Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…

Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».

Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ.

Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.

Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».

Το αίμα του επιχειρηματία στη δεύτερη επιστολή είναι εμφανές. Ήταν ο τρόπος για να πειστούν οι δικοί του άνθρωποι ότι ήταν ζωντανός και ότι τα κείμενα ήταν γραμμένα από τον ίδιο.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, με παραλήπτες τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Λεμπιδάκης περιγράφει λεπτομερειακά σκηνές από το τελευταίο ταξίδι τους στη Γερμανία, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει για την ταυτότητα του συντάκτη του κειμένου.

3a

Η τρίτη επιστολή είναι και η πιο συγκλονιστική. Ο επιχειρηματίας απευθύνει έκκληση προς τον πατέρα του και την οικογένειά του να συγκεντρώσουν τα χρήματα, ώστε να τον ελευθερώσουν οι απαγωγείς του, καθώς, όπως γράφει μετρά ήδη 24 ημέρες και πλέον έχει αγγίξει τα όρια της ανθρώπινης υπομονής και φτάνει στα όρια της τρέλας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συγκλονιστική επιστολή Λεμπιδάκη στα παιδιά του: «Να δίνετε κουράγιο στη μανούλα»

Η συγκλονιστική επιστολή Λεμπιδάκη στα παιδιά του: «Να δίνετε κουράγιο στη μανούλα»

Τη συγκλονιστική επιστολή του επιχειρηματία προς τα παιδιά του, δημοσιεύει σήμερα, Παρασκευή (06/10/2017) η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Σε αυτή ο Μιχάλης Λεμπιδάκης προσπαθεί να δώσει κουράγιο στα παιδιά του και να τους συμβουλεύσει για το μέλλον.

«22/8/2017

Αγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν… Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας, μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε όσο μπορούσατε δίπλα στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, το θείο, δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία… Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι’ αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη, όπου, όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε! Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε, να δημιουργείτε, μα πάνω από όλα να είστε ασφαλείς και ευτυχισμένοι και άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας».

upl59d707ae1b569