ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου που σώθηκε τελευταίος από το οικόπεδο του θανάτου (vid)

Μάτι: Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου που σώθηκε τελευταίος από το οικόπεδο του θανάτου (vid)

Περιγράφει το πώς κατάφερε να σωθεί την τελευταία στιγμή από τις φλόγες ο ίδιος και η οικογένειά του

Συγκλονίζει ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεφύγει τελευταίος από τις φλόγες στο μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι.

Περιγράφει το πώς κατάφερε να διαφύγει ο ίδιος και η οικογένειά του του και πώς εγκλωβίστηκαν τελικά όσοι δεν πρόλαβαν να φθάσουν στη θάλασσα.

«Η φωτιά νόμιζες ότι έπεφτε από τον ουρανό. Μας κύκλωνε. Πρόλαβα πέρασα τελευταίος. Κοίταγα πίσω αλλά δεν έβλεπα κανέναν να πλησιάζει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ήταν πανικός, η κατάσταση φρικτή εκείνη τη στιγμή. Πρέπει η φωτιά να κύκλωσε το σημείο ή από την θερμότητα ή από την κάπνα να κάηκαν οι άνθρωποι, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς», προσθέτει.

Δείτε το βίντεο!

Δράμα δίχως τέλος: 90 τα θύματα της τραγωδίας

Στην τραγική λίστα με τα θύματα της φωτιάς προστέθηκε ακόμη ένας νεκρός, καθώς το πρωί της Κυριακής κατέληξε 85χρονος άνδρας εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού.

Με το θάνατο του 85χρονου, τα θύματα της καταστροφικής φωτιάς ανέρχονται πλέον σε 90. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έχασε τη μάχη για τη ζωή μία 55χρονη εγκαυματίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της Πυροσβεστικής τα θύματα ήταν 87, στα οποία όμως προστίθενται, η άτυχη Μαργαρίτα, η μητέρα του βρέφους που άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή, η 55χρονη που κατέληξε χθες και ο άτυχος 85χρονος που «έφυγε» σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική δύο από τα θύματα, δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν, καθώς δεν έχουν αναζητηθεί από τους συγγενείς τους, ώστε να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισής τους μέσω DNA.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται, κατά την ίδια ανακοίνωση, και τέσσερα άτομα που υπέκυψαν στα νοσοκομεία όπου είχαν διακομισθεί, ενώ αγνοούμενο παραμένει ακόμη ένα άτομο.

Ακόμη, 37 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Θρήνος: «Έφυγε» ξαφνικά ο Νίκος Ταχτσίδης

Θεσσαλονίκη: Τρόμος και πανικός από τεράστιο «άγνωστο αντικείμενο» στο βυθό του Θερμαϊκού!