ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2018: Συλλαλητήριο – «σεισμός» για τη Μακεδονία μας

ΔΕΘ 2018: Συλλαλητήριο – «σεισμός» για τη Μακεδονία μας

ΔΕΘ - Συλλαλητήριο Μακεδονία: Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι παμμακεδονικές ενώσεις και το οποίο τελικά θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο (07/09), στις 19:00 το απόγευμα, θα διατρανώσουν οι πολίτες την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. - Το Newsbomb.gr θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα γίνουν μέσα και έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού - Σε πρώτο πλάνο οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2018 - Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Το Newsbomb.gr στη Θεσσαλονίκη - Χιλιάδες Έλληνες ενώνουν τη φωνή τους το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου - Ηχηρό «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών

Όπως έγινε γνωστό, το συλλαλητήριο θα είναι κοινό και σε αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων και το «Βόρεια Μακεδονία».

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.

Μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μεταφερθεί το Σάββατο, που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη, βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη και σας μεταφέρουν λεπτό - λεπτό όλα όσα γίνονται μέσα και έξω από την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ 2018

Δείτε εδώ το κάλεσμα για το συλλαλητήριο

Οι «Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία» έχουν μάλιστα αναρτήσει και σποτάκι, με τον «σχετικό πρόλογο»… για το μεγάλο ενωτικό συλλαλητήριο στο Βελλίδειο.

«Χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη, εκατομμύρια σε όλη την Ελλάδα και η Ομογένεια στο Εξωτερικό. Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε πλευρά που δεν σέβεται την Ιστορία του Ελληνισμού, την Ιστορική Παρακαταθήκη των Μακεδόνων και την Κυριαρχία του Ελληνικού Κράτους. Όποιος τολμήσει να παίξει με την Μακεδονία θα πάρει την απάντηση που έδωσαν γενιές Ελλήνων με αίμα και αγώνα. Εδώ είναι Ελλάδα δεν διαπραγματευόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε.

Η φωνή μας είναι η δύναμη μας! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ!»

«Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 την ημέρα εγκαινίων τής Διεθνούς Έκθεσης τής Θεσσαλονίκης πλημμυρίζουμε την Θεσσαλονίκη με εκατομμύρια Ελλήνων και απαγορεύουμε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Πάνο Καμμένο και όλη την ενδοτική κυβέρνησή τους που τεμαχίζει την Ελλάδα και την Μακεδονία, να προσβάλλουν με την παρουσία τους την Μακεδονία.»

mak 1

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία έδωσαν το επίσημο «κάλεσμά» τους για το μεγάλο συλλαλητήριο με σχετική ανακοίνωση, μέσω Δελτίο Τύπου, καθώς και πληροφορίες προς ενημέρωση, για τα δρομολόγια λεωφορείων που θέτουν στην διάθεση των διαδηλωτών -στα περισσότερα μέρη της επικράτειας- προκειμένου να μεταβούν στο συλλαλητήριο.

Η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει «παράθυρο» για μελλοντικές διεκδικήσεις γειτονικών χωρών εις βάρος της Ελλάδας, αναφέρει:

«Για την υπογραφή στις Πρέσπες δε ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη ούτε της Βουλής, ούτε του υπουργικού συμβουλίου, ενώ δίνει τη «μακεδονική» εθνότητα σε σλάβους βαφτίζοντας τη σλαβική τους Γλώσσα ως «μακεδονική».

Τέτοιες απόψεις είχαν μόνο οι προπαγανδιστές στο παρελθόν. Παράλληλα ανοίγει «παράθυρο» για μελλοντικές διεκδικήσεις εκ μέρους των σλάβων των Σκοπίων αλλά κι άλλων γειτόνων που θα αποδειχθούν καταστροφικές για τη χώρα μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Καταγγελίες για μεθοδεύσεις προκειμένου να μην πάνε οι πολίτες στο συλλαλητήριο

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 για το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο έξω από το Βελλίδειο.

Ο ίδιος κατήγγειλε μεθοδεύσεις για να μην πάει ο κόσμος.

mak 3

«Τα συλλαλητήρια που έχουν γίνει και στα οποία συμμετείχαν οι παμμακεδονικές ενώσεις και η ομοσπονδία μας δεν έχουν γίνει από επαγγελματίες, είμαστε απλός λαός που ξεχυθήκαμε στο δρόμο για να φωνάξουμε για αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

Δεν έχουμε λοιπόν ούτε τη δυνατότητα να περιφρουρήσουμε συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πόσω μάλλον να διασφαλίσουμε οτιδήποτε, αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας.

Βλέπουμε ότι σε αυτό το συλλαλητήριο επειδή είναι υποψιασμένη η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, εκτός από τα ΜΜΕ που έχει γίνει ένας χαμός με την παραπληροφόρηση ότι θα γίνουν επεισόδια, θα συμμετέχουν ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και το κακό συναπάντημα πλέον έρχεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας που ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποία ουσιαστικά δεν αφήνουν δίοδο στον απλό λαό να κατέβει να φωνάξει για τη Μακεδονία.»

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το συλλαλητήριο θα έχει τον όγκο του προηγούμενου. «Ούτε εξέδρα θα υπάρχει ούτε ομιλητές, θα υπάρχουν μόνο ηχητικά στα οποία θα έχουμε παλμό, θα υπάρχουνε συνθήματα μηνύματα μέχρι εκεί όμως, ομιλητές δεν θα υπάρχουν, δεν υπάρχει λόγος πλέον τα έχουμε πει όλα» εξήγησε.

Σχετικά με την οργάνωση-περιφρούρηση, ο κ. Τάτσιος είπε: «Έχουμε δημιουργήσει κέντρο επιχειρήσεων με την ένωση αποστράτων της Θεσσαλονίκης όπου εκεί απόστρατοι στρατηγοί έχουν επικοινωνία με την Αστυνομία και για οτιδήποτε συμβεί, θα έχουμε και ακροβολισμένους ανθρώπους, θα δίνουν αναφορά για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας. Μέχρι εκεί όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».