ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Θέμα ωρών η επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του

Ραγδαίες εξελίξεις: Θέμα ωρών η επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του

Κωνσταντίνος Κατσίφας | Ειδήσεις: Παρέμβαση του Αλβανού προέδρου Ιλίρ Μέτα - Δραματικές στιγμές στο σπίτι του Κωνσταντίνου με τους γονείς να περιμένουν 9 μέρες για να κηδέψουν και να θρηνήσουν το παιδί τους - Φόβοι για επεισόδια στην κηδεία - Λαμβάνει μέτρα η αλβανική αστυνομία

Καταιγιστικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα δρομολογεί η παρέμβαση του Πρόεδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος επικοινώνησε με βουλευτή της ομογένειας και τον διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης (07/11/2018) θα έχει παραδοθεί η σορός του 35χρονου Έλληνα ομογενούς στην οικογένειά του, στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, χρειάστηκε τελικώς η παρέμβαση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της γειτονικής χώρας, για να σταματήσουν οι παλινωδίες των αλβανικών Αρχών γύρω από την επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους οικείους του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο κ. Μέτα ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

Στην επιστολή του, ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ώστε να τελεστεί η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το epiruspost.gr, στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα, Άρτα Μάρκου, και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας, Ντονίκα Πρέλια.

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Έτσι η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση από την πλευρά της ότι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων, ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.

Διαβάστε επίσης: