ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Διπλασιάστηκαν τα λύκεια με κρούσματα κορονοϊού

Μαθητές Λύκειο
INTIME

Διπλασιάστηκαν τα λύκεια στα οποία έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Διπλάσιος είναι πλέον ο αριθμός των λυκείων στα οποία διαπιστώθηκαν κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες λειτουργείας των λυκείων – οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες στις 12 Απριλίου – τα λύκεια στα οποία είχαν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού ήταν 57.

Το βράδυ της Κυριακής, όμως, ο αριθμός αυτός είχε φτάσει τα 117 ενώ πλέον πλησιάζει τα 160.

Από τα 117 λύκεια με κρούσματα κορονοϊού, στα 111 αποφασίστηκε η μερική αναστολή των μαθημάτων για τμήματα στα οποία καταγράφηκαν κρούσματα ενώ σε έξι από αυτά αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας για όλα τα τμήματα και η επιστροφή των μαθητών τους σε τηλεκπαίδευση.

Όσον αφορά τα ειδικά σχολεία:

  • 10 μονάδες λειτουργούν με μερική αναστολή
  • 20 λειτουργούν κανονικά

Σε επίπεδο ποσοστών σε πλήρη αναστολή βρίσκεται το 1,19% των σχολικών μονάδων της χώρας και σε μερική αναστολή το 0,46%.

Πότε ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, η εισήγηση του προς την επιτροπή των ειδικών είναι το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης τονίζει, ωστόσο, στο Newsbomb.gr πως το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ημερομηνίες και οι αποφάσεις για τα σχολεία αναμένονται το επόμενο διάστημα, αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε