ΠΑΙΔΕΙΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Τι ώρα θα ανακοινωθούν την Τρίτη στο results.it.minedu.gov.gr

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022 - results.it.minedu.gov.gr
Πτωτική τάση στις βάσεις 2022
INTIME NEWS

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2022: Αϋριο Τρίτη (28/06) οι βαθμολογίες - Τον Αύγουστοι οι βάσεις 2022 - Πώς θα μάθουν οι μαθητές τα αποτελέσματα με με SMS

Έφτασε η ώρα μηδέν για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων καθώς αύριο Τρίτη (28/06) ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΓΕΛ όλης της χώρας.

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει εγκύκλιο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το πρωί της Τρίτης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν : α. τα αποκόμματα των τετραδίων και β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων
  • Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.
  • Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.
  • Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενος να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μ.μ.
  • Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα, με τις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Οι 3 τρόποι για να δείτε τις βαθμολογίες

Τρεις είναι οι τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2022:

  • Με SMS στο κινητό που δηλώνουν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr,
  • Μπαίνοντας στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr,
  • Τέλος, θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πτωτική τάση στις βάσεις 2022

Τα Μαθηματικά αναδεικνύονται στον μεγάλο ρυθμιστή της φετινής εξεταστικής διαδικασίας για τα ΑΕΙ, καθώς ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας «ρίχνει» τους υποψηφίους του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Οικονομικών Σπουδών και Σπουδών Πληροφορικής), επηρεάζοντας ταυτόχρονα και εκείνους του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικών Επιστημών).

Μιλώντας στα «Νέα», βαθμολογητές κάνουν λόγο ακόμα και για ιστορικό... χαμηλό στο συγκεκριμένο μάθημα, με το ποσοστό όσων έγραψαν κάτω από 10 να φτάνει το 80%-85% στο 4ο Πεδίο και το 60%-65% συνολικά. Το διαφαινόμενο Βατερλό, πάντως, επαναφέρει το αίτημα για εξέταση των υποψηφίων του 2ου και του 4ου πεδίου σε διαφορετικά θέματα και βιβλία στα Μαθηματικά και όχι σε ίδια, όπως γίνεται σήμερα. Κατά τα άλλα, μετά την πρώτη «κανονική» εξεταστική περίοδο σε τρία χρόνια, οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν πτωτικά, όπως και οι βαθμοί των υποψηφίων στα εξεταζόμενα μαθήματα. Συνολικά αναμένεται πτώση των βάσεων για τα ΑΕΙ, η οποία θα καταγραφεί κυρίως στο 4ο πεδίο. Από την εικόνα αυτή φαίνεται ότι «γλιτώνει» μόνο το 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας με μικρές αυξομειώσεις.