ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Πότε ξεκινούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2015: Πότε ξεκινούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Λιγότερες από 48 ώρες έχουν απομείνει για να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις καθώς τη Δευτέρα (18/5/2015) οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα κληθούν να καθίσουν πίσω από τα θρανία και να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Ωστόσο όσοι απουσιάσουν από τις πανελλήνιες εξετάσεις 2015 της κανονικής περιόδου θα μπορέσουν να δώσουν επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις η έναρξη των οποίων είναι στις 9 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι απουσίασαν από την κανονική περίοδο αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία εφόσον βέβαια έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν.

Παράλληλα, όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελληνίων και απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Ως ώρα έναρξης των επαναληπτικών πανελλήνιων εξετάσεων ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16:30 μ.μ. με τη διάρκεια της εξέτασης κάθε μαθήματος να είναι τρεις ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

Το πρόγραμμα των πανελλήνιων επαναληπτικών εξετάσεων έχει ως εξής:

Στις 9 Ιουνίου, οι μαθητές θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας).

Στις 10 Ιουνίου, στα μαθήματα Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής, Ιστορία (Γενικής Παιδείας).

Στις 11 Ιουνίου στη Νεοελληνική Λογοτεχνία (θεωρητικής κατεύθυνσης), στη βιολογία (θετικής κατεύθυνσης), στη Χημεία- Βιοχημεία (τεχνολογικής κατεύθυνσης) και στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (τεχνολογική κατεύθυνση).

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά (θεωρητικής κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (τεχνολογικής κατεύθυνσης).

Στις 13 Ιουνίου, στα Λατινικά (Θεωρητική κατεύθυνση), στη Χημεία (Θετική κατεύθυνση), στην Ηλεκτρολογία (τεχνολογική κατεύθυνση) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική).

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου, στην Ιστορία (θεωρητική) και στη Φυσική (θετική- τεχνολογική).

Τέλος, στις 16 Ιουνίου, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων).

Σχετικές ειδήσεις