ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Για καλά διαβασμένους τα θέματα στα μαθήματα κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2015: Για καλά διαβασμένους τα θέματα στα μαθήματα κατεύθυνσης

Απαιτητικά κρίνονται, σε γενικές γραμμές, από τους εκπαιδευτικούς τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, Παρασκευή (22/05) οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού («Ο Κρητικός») και του Κώστα Καρυωτάκη («Της Θάλασσας Νεράιδα»).

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι είναι μέτριας δυσκολίας και ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Σημειώνεται ότι, στις περυσινές εξετάσεις το 23,90% των υποψηφίων βαθμολογήθηκε από 15 έως 20, το 47,18% από 10 έως 14,9, ενώ το 28,93 % είχε γράψει κάτω από τη βάση.

Αντίθετα, πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για τους υποψήφιους στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπου πέρυσι σχεδόν οι μισοί μαθητές είχαν γράψει πάνω από 15. Συγκεκριμένα, το 47,70 % βαθμολογήθηκε με βαθμό άνω του 15, το 25,79% από 10 έως 14,9 και το 26,50 % κάτω από τη βάση.

Καλά προετοιμασμένους μαθητές απαιτούσαν τα θέματα στη Βιολογία, καθώς και καλή κατανόηση της εξεταστέας ύλης. Υψηλές ήταν πάντως οι επιδόσεις των υποψηφίων στις περυσινές πανελλαδικές, καθώς το 67,64% είχε γράψει πάνω από 15. Μεταξύ 10 και 14,9 είχε βαθμολογηθεί το 21,86% και κάτω από τη βάση το 10,49%.

Στη Χημεία - Βιοχημεία, τέλος, η εικόνα είναι ανάμικτη καθώς τα θέματα της Χημείας απαιτούσαν καλή προετοιμασία, ενώ τα θέματα της Βιοχημείας κρίνονται σχετικά εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα, με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων, για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ για τις βάσεις οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον έως τις 20 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις