Μπαμπινιώτης στο Newsbomb.gr: «Γκρι αποχρώσεις τζόγου η κλήρωση των σημαιοφόρων!» (video)

Αμέλια Αναστασάκη Αμέλια Αναστασάκη

Μπαμπινιώτης στο Newsbomb.gr: «Γκρι αποχρώσεις τζόγου η κλήρωση των σημαιοφόρων!» (video)

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλά αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για τα νέα δεδομένα και τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της Παιδείας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν μπορεί να καταργηθούν».

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Γλωσσολόγος, φιλόλογος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1987 είναι και πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων). Το ευρύ κοινό τον γνώρισε από το Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας που κυκλοφόρησε το 1998, αλλά και από τις τηλεοπτικές του εκπομπές για τη Γλώσσα στην κρατική τηλεόραση.

Ξεκάθαρα το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, επιλέγει να μιλά όταν υπάρχει λόγος, πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ στις σκέψεις του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται και η κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

«Η νέα γενιά των Ελλήνων είναι περισσότερο μορφωμένη και λιγότερο καταρτισμένη, εξαιτίας του καταιγισμού των πληροφοριών», λέει με νόημα στο Newsbomb.gr ο κ. Μπαμπινιώτης, ενώ τονίζει ότι «η γλώσσα μας είναι δύναμη και ταυτόχρονα αδυναμία μας».

«Η κυβέρνηση πάει να μετατρέψει την τρίτη Λυκείου σε φροντιστήριο για το Πανεπιστήμιο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γλωσσολογίας, ενώ προσθέτει ότι «υπάρχουν πολλές κυβερνητικές εξαγγελίες με περιορισμένη μελέτη θεμάτων».

«Ας μάθουμε πρώτα τη δική μας θρησκεία και μετά όλες τις άλλες», υποστηρίζει ο καθηγητής Γλωσσολογίας.

Με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το Αιέν αριστεύειν, είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

«Ο κύριος Πελεγρίνης έχει ένα ταλέντο στο θέατρο, ας πάει εκεί», λέει αφοπλιστικά για τον καθηγητή Φιλοσοφίας.

Όμως, ένας καθηγητής Γλωσσολογίας δεν θα μπορούσε να μην μοιραστεί με το Newsbomb.gr, λάθη που κάνει τόσο η κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Οικονομικών, στη χρήση όρων και λέξεων... Μάλιστα, αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved