ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Κρήτη: Στο «χορό» των ρίχτερ για 3η μέρα - Παραδόθηκαν 300 ράντζα στους σεισμόπληκτους

Σεισμός Κρήτη: Παραδόθηκαν 300 ράντζα στους σεισμόπληκτους

Σεισμός Κρήτη: Ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα καταγράφεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στo Ηράκλειο , ύστερα από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 09:17 το πρωί της Δευτέρας, που άφησε πίσω της έναν νεκρό, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές.

Δοκιμάζονται σκληρά οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των όμορων περιοχών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Ηράκλειο Κρήτης. Ο φονικός σεισμός των 5.8 ρίχτερ έχει προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα κυρίως στους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν από τη μία στιγμή στην άλλη στο δρόμο.

Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι από τους δεκάδες μετασεισμούς κάποιοι από τους οποίους ήταν δυνατοί. Και η αποψινή νύχτα θα είναι δύσκολη αφού θα αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν στις σκηνές που έστησε ο στρατός.

Συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί

Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι, σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι που έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 14:54:49, σημειώθηκε σεισμός εντάσεως 4,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα δυτικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 16,5 χιλιόμετρα.

Την ώρα που οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου περνούν τραγικές ώρες, από αυτοψίες των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών προκύπτει ότι 303 κατοικίες και 9 σχολικές μονάδες είναι ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ελληνικής πολιτείας για την αντιμετώπιση των ζημιών

Οι τοπικοί παράγοντες σε συνεργασία με τον ελληνικό στρατό αλλά και την άμεση στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα χωριά που επλήγησαν περισσότερο από τον εγκέλαδο.

Το βράδυ της Δευτέρας είχαν στηθεί σε ελάχιστο χρόνο 80 σκηνές των 10 ατόμων χωρίς όμως, ράντζα.

Skines-Kriti.jpg

Μετά την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Αρκαλοχώρι και τη διαβεβαίωση στους κατοίκους ότι οι σκηνές θα εφοδιαστούν, από σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 12:00 ολοκληρώθηκε η παράδοση περίπου 300 πτυσσόμενων κρεβατιών (ράντζα) στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Τη Δευτέρα, πολλοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου διανυκτέρευσαν στις σκηνές που στήθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο μακριά από τα σπίτια τους. Οι περισσότεροι κάτοικοι έμειναν ξάγρυπνοι κοντά στα σπίτια τους, υπό τον φόβο πλιάτσικου στις περιουσίες τους.

Αρκετοί πάντως ήταν αυτοί οι οποίο προτίμησαν να κοιμηθούν τα προηγούμενα βράδια στα αυτοκίνητά τους ή οι πιο «τυχεροί» να μείνουν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Λεβέντης: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και διασωληνώθηκε ξανά

Χάος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μετά τα χημικά και τις μολότοφ, ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Παρμενίων 21: Μήνυμα στον Ερντογάν από τον Έβρο - Σφοδροί βομβαρδισμοί από αεροπορία & τεθωρακισμένα