ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός τώρα στη Θήβα - Αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός τώρα στη Θήβα - Αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός: Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Θήβας

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 5.12 τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Θήβας.

Σϋμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοείου Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 5χλμ ανατολικά της Θήβας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας αναστατώνοντας τους κατοίκους, ενώ έγινε αισθητή και σε περιοχές της Αττικής.

Δείτε στην εικόνα που ακολουθεί πού εντοπίστηκε το επίκεντρο τηε σεισμικής δόνησης.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης

«Έχουμε την εκδήλωση ενός σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή των Θηβών. Έχει αρχίσει μια δραστηριότητα εδώ και 4 ημέρες. Είναι αναζωπύρωση της δραστηριότητας που έχουμε εδώ και 14 περίπου μήνες και περιλαμβάνει περίπου 3.000 μικροσεισμούς. Έχουμε μια ζώνη με αρκετά ρήγματα που δίνουν ένα σμήνος σεισμών. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Αταλάντη μέχρι και την Αττική. Είναι ένας σεισμός επιφανειακός, αρκετά ισχυρός. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ ότι θα κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε ο κ. Λέκκας για την σεισμική δόνηση μιλώντας στο Mega.

«Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό. Όλοι οι σεισμοί είναι παραπλήσιοι, έχουν μια οροφή της τάξεως των 4,6 – 4,7 βαθμών. Ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 βαθμών έγινε το στην περιοχή το 1914 και είχε κάνει και αρκετές ζημιές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Λέκκας κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης.