ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση και χημικά στην ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση και χημικά στην ΑΣΟΕΕ
Η εικόνα στην ΑΣΟΕΕ αυτή την ώρα

Επεισόδια σημειώνονται το μεσημέρι της Δευτέρας (11/11), έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περισσότερα από 100 άτομα έσπασαν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου και μπήκαν στο εσωτερικό του.

Οι άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο πανεπιστήμιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας άντρας τραυματίας (πιθανότατα φοιτητής), στον προαύλιο χώρο.

Αυτή την ώρα, περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε εικόνα από την Πατησίων και την ΑΣΟΕΕ στη gallery που ακολουθεί:

Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα.

Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Δείτε εικόνα των επεισοδίων από την ΕΡΤ:

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή (10/11) η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας αποφάσισε και ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή στη λειτουργία του έως και την Κυριακή, ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Το χρονικό της «εφόδου» και τα ευρήματα στο υπόγειο

Ένα χώρο στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ, τον οποίο είχαν καταλάβει παράνομα, είχαν ως ορμητήριο οι κουκουλοφόροι που προκαλούσαν αρκετά συχνά επεισόδια και προχωρούσαν σε επιθέσεις στην Πατησίων.

Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή κλειδαρά, άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά σε κοντάρια και κράνη, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, μπουκάλια άδεια, πυροσβεστήρες, και ρούχα που χρησιμοποιούσαν οι κουκουλοφόροι για να αλλάζουν μετά τις επιθέσεις και να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, εντόπισαν και δοχείο με υγρό που εστάλη στα εργαστήρια για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται.

Οι Αρχές είχαν εδώ και καιρό την πληροφορία ότι στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου είχε στηθεί ένα ολόκληρο επιχειρησιακό στρατηγείο μπαχαλάκηδων όμως τις προηγούμενες ημέρες ήταν αδύνατο να γίνει η επιχείρηση, καθώς τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει και καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Χθες το πρωί, όμως, πάνοπλοι αστυνομικοί, αρχικά περικύκλωσαν την ΑΣΟΕΕ και αστυνομικοί της ασφάλειας μπήκαν στα υπόγεια όπου ανακάλυψαν το ορμητήριο των κουκουλοφόρων.

Όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA και αποτυπώματα και αμέσως μετά θα σχηματιστεί δικογραφία κατά των προσώπων που θα προκύψουν από την έρευνα των εργαστηρίων.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μουτσινάς: Αγωγή «βόμβα» 2,5 εκατ. ευρώ από το Open!

Αυτή είναι η ελληνική λέξη που το 99% γράφει λάθος - Μήπως κι εσείς;

Σχετικές ειδήσεις