ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του άτυχου 11χρονου - «Το παιδί πήγε από αδιαφορία των γιατρών»

Βόλος: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του άτυχου 11χρονου - «Το παιδί πήγε από αδιαφορία των γιατρών»

Σε ιατρικό λάθος αποδίδει το θάνατο του 11χρονου Παναγιώτη η οικογένεια του στο Βόλο. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι ο νεαρός πέθανε από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Φίλοι, συγγενείς και οικογένεια συγκεντρώθηκαν σήμερα Πέμπτη (27/2) στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο 11χρονο.

Ο θείος του παιδιού μίλησε στο κεντρικό ειδήσεων του Star και κατήγγειλε πως οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου δεν έδωσαν σημασία στο άτυχο αγόρι και δεν διέγνωσαν πως είχε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

«Το παιδί πήγε από αδιαφορία των γιατρών. Οι γιατροί έπρεπε να έχουν διαγνώσει το πρόβλημα του παιδιού. Ένα παιδί 11 χρονών δεν μπορεί να χάνεται έτσι μέσα στο Νοσοκομείο στα χέρια των γιατρών» είπε ο ίδιος.

Πηγές από το νοσοκομείο Βόλου αναφέρουν ότι το ιατρικό πρωτόκολλο τηρήθηκε στο ακέραιο. Δόθηκε υψηλή δόση αντιβίωσης, ενώ η φαρμακευτική αγωγή κάλυπτε την πιθανότητα ακόμα και μηνιγγοεγκεφαλίτιδας.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η αιτία θανάτου είναι η «πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα». Μάλιστα, οι ειδικοί αμέσως μετά τη διάγνωση, προχώρησαν σε χημειοπροφύλαξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει επιπλέον εξετάσεις, οι οποίες στάλθηκαν στο κέντρο αναφοράς μηνιγγίτιδας για να διερευνηθεί το στέλεχος του ιού, που την προκάλεσε. Το πρωτοδικείο Βόλου έχει διατάξει έρευνα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Star:

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν το παιδί παρουσίασε υψηλό πυρετό. Οι γονείς κάλεσαν παιδίατρο, ο οποίος τους σύστησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Ο Παναγιώτης εισήχθη την Τρίτη τα ξημερώματα, και ενώ οι εξετάσεις έδειξαν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, 24 ώρες μετά ο μικρός έπεσε σε κώμα. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης σχεδόν επί μία ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από Star.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κλείνουν σχολεία στην Αθήνα - Σε σχολική εκδρομή η κόρη της 40χρονης που νοσεί

Κοροναϊός Ελλάδα: Το μοιραίο λάθος της 40χρονης – Πώς ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό και σε άλλους

Σχετικές ειδήσεις