ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα - Καθηγήτρια η 36χρονη

Κοροναϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα - Καθηγήτρια η 36χρονη
Intime News

Κοροναϊός: Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας - Δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα.

Ελληνίδα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας είναι το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας και δεύτερο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 36χρονη κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, με τις Αρχές να έρχονται σε επαφή με όλους, όσοι ήρθαν σε επαφή, ώστε να τεθούν σε κατ' οίκον απομόνωση.

Η 36χρονη μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας- νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ενώ η 40χρονη στην Αθήνα, υπάλληλος τράπεζας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το χρονικό

Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, με τις αρμόδιες Αρχές να αποφασίζουν να ιχνηλατήσουν το σύνολο των επαφών που είχε η 38χρονη επιχειρηματίας.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε αεροπορικώς, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν και να ελεγθούν οι συνεπιβάτες που κάθονταν στα καθίσματα γύρω της καθώς και το πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους αλλά να διερευνηθούν και οι επαφές που είχε στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστροφή της.

Την Κυριακή, η γυναίκα που δεν εμφάνιζε συμπτώματα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάτι που οδήγησε στην απολύμανση και του κτηρίου.

Το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης- έκλεισε προληπτικά την Πέμπτη και στη συνέχεια απολυμάνθηκε.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό μετά από την ανακοίνωση της μόλυνσης και του γιου της 38χρονης, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες -όσο διαρκεί δηλαδή η καραντίνα.

Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Σημειώνεται ότι το παιδί της 38χρονης δεν είχε πάει στο σχολείο την περασμένη εβδομάδα επειδή ήταν άρρωστο -κάτι το οποίο ισχύει και για τη Δευτέρα. Την Τρίτη, ωστόσο, συμμετείχε σε σχολική εκδρομή.

Το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

Από ταξίδι στην βόρεια Ιταλία είχε επιστρέψει και η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Υγείας.

Η γυναίκα επισκέφτηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Νέο Φάληρο και εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό.

Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Το ιδιωτικό θεραπευτήριο αλλά και το κτήριο όπου εργάζεται η 40χρονη απολυμάνθηκαν, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Κλειστά σχολεία

Το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως σήμερα θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους τρία σχολεία στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.

Ειδικότερα πρόκειται για:

  • Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών
  • Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού
  • Το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».
  • Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων. Συγκεκριμένα, στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού για σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση. Επίσης, σήμερα, αναστέλλεται η λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού, του Δημοτικού Ωδείου και των δομών (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠμεA) που ανήκουν στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αγωνία για τους μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού-Είναι στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης