ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραμένουν οι πόλεις όπου έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/02) ότι εντοπίστηκαν τρία ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Το ένα από τα κρούσματα είναι μία Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ελλάδα (της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη), η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο νέο κρούσμα είναι επίσης Έλληνας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Έλληνας άνδρας είναι και το άλλο κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος (40χρονη από το Μαρούσι), ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα - Έτσι μεταδίδεται ο ιός

Παράλληλα, αρνητικά έχουν αποδειχθεί τα αποτελέσματα των δειγμάτων 153 ατόμων που σχετίζονταν με τα -έως το απόγευμα του Σαββάτου (29/02)- τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Έσπασε» τη σιωπή της η 40χρονη που επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα στην Αθήνα

Από την πολύωρη αναμονή της στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μέχρι και την τελική διάγνωση, η πρώτη γυναίκα που νόσησε στην Αττική από κοροναϊό, περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος από το Μαρούσι ήταν το τρίτο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα και μίλησε σήμερα (29/02) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για την πολύωρη αναμονή της στο «Σωτηρία», πριν τελικά αποχωρήσει από εκεί, μεταβεί στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και καταλήξει τελικά στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Επέστρεψα βράδυ Σαββάτου από το Μιλάνο, την Κυριακή ήμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου. Δευτέρα πήγα στη δουλειά μου. Την Τρίτη το βράδυ εστάλη στην εργασία μία οδηγία από ΕΟΔΥ ότι όσοι έχουν ταξιδέψει και έχουν κάποια ένδειξη. Την Τετάρτη παρουσίασα πυρετό 38,2. Ο γιατρός της τράπεζας όπου εργάζομαι μου ζήτησε να πάω στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστώ. Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα και να χρησιμοποιήσω ιδιωτικό όχημα», ανέφερε αρχικά η 40χρονη.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

«Έχοντας αυτές τις οδηγίες, ξεκινά η αναζήτηση μάσκας σε φαρμακείο. Ζήτησα από τον γιο μου να κάνει στάση σε φαρμακείο, αλλά δεν βρήκε. Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες πήγαμε στο "Σωτηρία". Πήγα και δήλωσα στο κουβούκλιο, στην είσοδο του νοσοκομείου, και κατέγραψε ο γιατρός τον λόγο που είμαι εκεί. Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133. Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωσή μου προτεραιότητας και να περιμένω 4-5 ώρες. Μέσα σε 45′ από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση», πρόσθεσε η γυναίκα.

Η 40χρονη εξήγησε ότι τώρα παραμένει στην απομόνωση χωρίς να έχει πυρετό και χωρίς να λαμβάνει κάποια θεραπεία.

Αναφερόμενη στην κόρη της, που βρισκόταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολλέγιο Αθηνών και παραμένει στην Αγγλία, δήλωσε: «Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου. Εγώ όφειλα, εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου. Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο».

Σε κατ’ οίκον απομόνωση οι μαθητές του Κολλεγίου – 5 εμφάνισαν συμπτώματα

Ήπια συμπτωματολογία ίωσης εμφάνισαν κάποια από τα παιδιά (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι 5) που επέστρεψαν χθες από το Λονδίνο όπου βρισκόταν σε εκδρομή με την κόρη της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και νοσηλεύεται νοσοκομείο Αττικόν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας τα παιδιά επικοινώνησαν το Σάββατο με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους.

Τα παιδιά που επέστρεψαν την Παρασκευή από την Αγγλία, είχαν υποβληθεί σε θερμομέτρηση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είχαν βρεθεί καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης/παραμονής κατ' οίκον και περαιτέρω επικοινωνίας με ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανοίγουν κι αλλά εργαστήρια για την ανίχνευση του ιού σε Κρήτη και Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Από τα 100 τα δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.

Πρόκειται για την κόρη της 40χρονης που νοσεί από κοροναϊό και ακόμη ένα παιδί, που είχε βαρύτερα συμπτώματα και κρίθηκε καλύτερο να υποβληθεί σε εξετάσεις στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οδηγίες για απομόνωση στο σπίτι που έδωσε ο ΕΟΔΥ και στα παιδιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με φωτογραφίες του νεκρού Κόμπι Μπράιαντ (pics)

Σκύλος εντοπίστηκε με κοροναϊό - Ο φόβος των επιστημόνων

Σχετικές ειδήσεις