ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ήρθαν από το εξωτερικό και έσπασαν την καραντίνα - Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Κορονοϊός: Ήρθαν από το εξωτερικό και έσπασαν την καραντίνα - Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν
intime news

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! 13 άτομα έσπασαν την καραντίνα, την οποία όφειλαν να τηρήσουν καθώς επέστρεψαν από το εξωτερικό. Οι Αρχές τους εντόπισαν και τους επέβαλαν πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έγιναν την Κυριακή (22/03) σε όλη την Ελλάδα «δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρεθούν σε καραντίνα ερχόμενοι αεροπορικώς τις προηγούμενες ημέρες από διάφορους προορισμούς».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Σε σύνολο 217 δειγματοληπτικών ελέγχων, έλεγχοι οι οποίοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις που βρέθηκαν είτε εκτός είτε πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής. Στον καθέναν απ' αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, κι ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις», ανακοίνωσε.

Και ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την έκκληση του προς όλους:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε στο σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία και έξω στην κοινωνία για τη δική μας υγεία. Δεν πρέπει να επιτραπεί, οι λίγοι ανεύθυνοι να βλάψουν την πλειοψηφία των υπεύθυνων. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν το στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο. Η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο. Κι αυτό τον σεβασμό οφείλουμε να δείξουμε όλοι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forma.gov.gr: Βεβαίωση τύπου Α’ και τύπου Β’ για τη μετακίνησή σας εκτός σπιτιού - Πότε θα «ανοίξει»

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο για αυτούς τους λόγους μπορείτε να βγείτε από το σπίτι