ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας: Μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς

Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας: Μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς

«Ήταν μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το νότιο πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, «είχε καταγραφεί παρουσία αρκετών πολιτών στο νότιο πάρκο και μάλιστα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ελήφθη υπ΄ όψιν και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες χρησιμοποιούσαν ο ένας μετά τον άλλον τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί».

Παράλληλα, ο Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε ότι «καταλυτικό ρόλο στην εισήγηση προς την Πολιτική Προστασία για τον περιορισμό της κίνησης, έπαιξε η τοποθέτηση του καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγου, Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι τα ένα με δύο μέτρα απόσταση δεν προστατεύουν, όπως και το ότι η παρουσία υγρασίας βοηθάει στην μετάδοση του ιού».

Όσον αφορά στην πλαζ της Αγυιάς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «και σε αυτήν την περιοχή είχε καταγραφεί η παρουσία αρκετών πολιτών» και πρόσθεσε: «Ενώ τον προηγούμενο καιρό δεν υπήρχε τόσο μεγάλη προσέλευση πολιτών στην πλαζ, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού η περιοχή γέμισε με ανθρώπους που ήθελαν να αθληθούν».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς

Κορονοϊός - Σοκαριστική ανακάλυψη - Μπορεί να εξαπλωθεί και μέσω του αέρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Επίσης, ο Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε ότι «θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειάζεται για να διατηρήσουμε την καλή πορεία μέσα στην πανδημία» και επεσήμανε: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή στα χέρια μας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλάσει από μία μικρή μειοψηφία η καλή πορεία που έχουμε αυτή τη στιγμή μέσα στην πανδημία».

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η απόφαση για τον περιορισμό της κίνησης ελήφθη έπειτα από σχετική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο περιορισμός θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Σάββατο 4 Απριλίου και για 14 ημέρες, ως εξής: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2:00 μετά το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ το Σαββατοκύριακο οι δύο συγκεκριμένες περιοχές θα είναι κλειστές όλο το 24ωρο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σενάριο του τρόμου: «Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα»

Σχετικές ειδήσεις