ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λάρισα - Δεκάδες κρούσματα σε οικισμό Ρομά - Κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λάρισα - Δεκάδες κρούσματα σε οικισμό Ρομά - Κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Aρχές και την Πολιτική Προστασία, καθώς την Πέμπτη (09/04) διαπιστώθηκε ότι ακόμη 13 άτομα νοσούν από κορονοϊό σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα.

Άκρως δυσάρεστα και ανησυχητικά είναι τα νέα μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου Ρομά από τη Λάρισα, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, από τα συνολικά 29 δείγματα που ελήφθησαν από τον οικισμό που ζει ο νεαρός, μέχρι αυτή την ώρα, βγήκαν τα αποτελέσματα για 17, εκ των οποίων τα 13 βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Μάλιστα, η εκτίμηση είναι ότι το 60% περίπου των δειγμάτων θα βγουν θετικά.

Στον συγκεκριμένο οικισμό μένουν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Μάλιστα, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την εκτίμηση της κατάστασης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος Ρομά, που έχει ήπια συμπτώματα, βρίσκεται από χθες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Μόλις έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα στον οικισμό, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, τους οποίους ενημέρωσε για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων το προηγούμενο διάστημα και πριν την επιβεβαίωση του κρούσματος υλοποίησε, εκτεταμένο πρόγραμμα καθαριότητας και απολυμάνσεων στον οικισμό των Ρομά και ταυτόχρονα έγιναν και γίνονται συνεχείς συστάσεις για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών

Σχετικές ειδήσεις